Fotboll

Bjärnums-tränaren inför avslutningen: “Bara att gasa”

Bjärnums GoIF har stått för en stark säsong så här långt, och laget är i högsta grad aktuell för avancemang inför slutspurten.
Under torsdagen stöter man på Ovesholms IF i sin väg mot nya poäng. 

– Vi märker att det drar ihop sig inför något som kan bli väldigt kul under slutspurten. Så, mina tankar är väl att vi ska gasa och försöka samla ihop så många poäng som möjligt på dessa fyra matcher, säger lagets tränare, Martin Olofsson.

Under torsdagen ställs man mot jumbon Ovesholms IF. En match lika behaglig som inte – och Martin Olofsson hoppas undvika underskattning.

– Jag vill inte tro att vi ska göra det. Och det borde inte finnas någon underskattning hos våra spelare. Vi vet att vi är bra, men samtidigt behöver vi slita hårt för att vinna matcher. Jag tror det kvittar vilket lag vi möter, vi behöver ändå kriga hårt.

Hur ser du på er säsong i stort?

– Jag tycker att vi som lag har presterat bra fotboll, sen har målskyttet inte funnits där alltid. Det har visat sig i vissa matcher.

Ni ligger på positiv kvalplats – motsvarar det de förväntningar ni hade inför säsongen?

– Ja, men det tycker jag. Vi ville absolut vara med i toppen och slåss, kanske till och med vinna serien. Det ser jag dock som lite orealistiskt nu, eftersom Vinnö går som tåget och vi halkat efter.

Som en av nycklarna till lagets starka säsong framhäver Martin Olofsson sammanhållningen.

– Vi är en väldigt solid grupp som gör allt på träningar och matcher. Vi har en väldigt god träningsnärvaro och bra kvalité på våra träningar, där alla är delaktiga. Det ska killarna ha en stor eloge för – den energin de lägger är beundransvärd. Sen tycker jag vi har ett bra spel – men vi är inte alltid effektiva, säger han.

 

Artikelbild: Christoffer Ekmark

Relaterade artiklar

Back to top button
Close