IBK LundInnebandyNyheter

IBK Lund lyfter upp talang

IBK Lund lyfter upp ytterligare en talang från de egna leden till sitt herrlag i division 1. Det är Victor Olsson, född 1999, som lämnar klubbens division 3-lag för spel i division 1.

Kontraktet är skrivet för de kommande två säsongerna. Föregående säsong blev det hela 36 poäng på 13 matcher för 20-åringen i “trean”.

– I Victor får vi en ödmjuk och jordnära spelare som producerar egna mål, men framförallt förbättrar statistiken för laget och sina medspelare genom sina magiska passningar. Ibland undrar vi om inte ”Vigge” har ögon i nacken, menar Christer Sölve från Sportgruppen Herr i ett pressutskick och fortsätter.

– Victor snittade nästan tre poäng per match med H3 förra säsongen, trots att han under en stor del av säsongen spelade med spricka i armen. Nu är skadan läkt och vi blir inte förvånade om Vigge kommer upp i samma snitt även i H1, när han väl har kommit in i tempot och kommit ifatt med träningen.

– Victor är en stortalang med magiska handleder. Han har riktigt bra offensiva kvalitéer, med både bra avslut och fina passningar. Dessutom spelar han väldigt moget för sin ålder, men kan även gå in och avgöra matcher. Det ska bli spännande att se hur han tar sig an division 1, säger huvudtränaren Ola Persson.

Foto: Patrik Palm

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close