MotorNyheter

Joel Eriksson tillbaka i klassiska gatloppet Macau Grand Prix

Joel Eriksson kommer att återvända till det klassiska gatloppet Macau Grand Prix (Kina) när han införlivas i BMW:s satsning på en ny seger i prestigefyllda FIA GT World Cup – VM för GT-bilar – i november.

Eriksson har tävlat i Macau de tre senaste åren, då i formelbilsklassen Formel 3 där han kvalade in på pole position 2017 och slutade tvåa totalt i fjol. Skåningen ledde också F3-finalen 2017 innan han blev påkörd av en konkurrent och tvingades bryta.

Inför årets upplaga av Macau Grand Prix får Eriksson nu förtroendet att representera BMW:s färger i FIA GT World Cup; ett av världens absolut mest betydelsefulla race för GT-bilar.

21-årige Eriksson, som till vardags kör för BMW i DTM-serien, kommer i Macau att ratta en BMW M6 GT3 för det asiatiska stallet FIST-Team AAI. Eriksson tävlade för samma stall vid ett gästspel i det kinesiska GT-mästerskapet tidigare under säsongen.

– Jag är extremt glad att få komma tillbaka till Macau i år, den här gången tillsammans med BMW Motorsport i FIA GT World Cup. Jag har blivit förälskad i det här loppet under mina besök i Formel 3 och banan är helt enkelt fantastisk. Det blir en ny utmaning att komma dit i GT-klassen, men förhoppningsvis kan vi vara med och slåss om ett bra resultat, säger Joel Eriksson i ett pressutskick.

BMW går in i årets upplaga av FIA GT World Cup som regerande mästare. Brasilianaren Augusto Farfus körde hem den tyska biljättens första Macau-seger under känslosamma former i fjol, i ett race där den legendariske BMW Team Schnitzer-chefen Charly Lamm samtidigt tog farväl av motorsporten efter åtskilliga decennier.

36-årige Farfus kommer till start i Macau även i år (liksom i fjol för Team Schnitzer), och bildar alltså tillsammans med Joel Eriksson (FIST-Team AAI) BMW:s tvåbilsattack i den före detta portugisiska kolonin den här säsongen.

– Det är svårt att ha några förväntningar med tanke på att jag aldrig kört GT-racet i Macau förut, men vi vann med Augusto i fjol och jag trivs väldigt bra med gänget på FIST-Team AAI. Det kommer säkert ta några varv att komma in i allting, men jag är hedrad att BMW valt att satsa på mig i ett av de absolut viktigaste racen på kalendern. Jag ska göra allt jag kan för att återgälda det förtroendet tillsammans med Augusto, en av mina bästa vänner i den här sporten.

FIA GT World Cup ställer några av världens största bilfabrikanter mot varandra i en unik, fristående sammandrabbning mellan murarna på Macaus Guia Circuit – en av de mest utmanande racerbanorna på planeten. Loppet körs uteslutande för GT3-bilar.

Årets upplaga av FIA GT World Cup är den femte i ordningen sedan premiären 2015 och avgörs den 14-17 november.

Foto: Mattias Persson / Motorsport Publication

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close