NyheterPingis

Spelare från fem länder i BTK Kävlinges lag i Pingisligan

Snart startar Pingisligan. Då kommer BTK Kävlinge till spel med en spelare från England, en från Nederländerna, en från Belgien och en från Ryssland. Plus 40-årige veteranen Magnus Molin.

– Magnus har tränat hårt hela sommaren. Det var det länge sedan han gjorde och de som eventuellt underskattar honom gör fel, säger BTK Kävlinges ordförande Bengt Israelsson.

Magnus Molin gör sin tionde säsong i BTK Kävlinge och kommer att spela en stor roll även utanför hagen.

De övriga som ska försöka ta BTK Kävlinge till slutspel är Kiril Shvetc från Ryssland, Laurens Tromer från Nederländerna, Yannick Vostes från Belgien och Sam Mabey från England.

– Både Shvetc och Mabey ska bo i Eslöv och spela för oss. Tromer ska studera och det är ännu inte riktigt klart var han ska bo. Det är i alla fall en spelare vi hoppas mycket på. Han har bland annat blivit dansk mästare med Roskilde och även spelat med dem i Champions League. Vostes spelade med Kävlinge redan förra säsongen och gjorde det bra, säger Bengt Israelsson.

Målsättningen är klar: BTK Kävlinge ska till slutspel.

I jakten på den framgången blir det dock en extremt svår start. 11 september spelas premiäromgången i Pingisligan. Då möter BTK Kävlinge Halmstads BTK borta. I första hemmamatchen väntar sedan Eslövs AI. Just de två lagen möttes i förra säsongens SM-final – med EAI som vinnare.

– Tuff start!  Det kommer förmodligen att stå mellan Eslöv och Halmstad i år också. Men vi är inte chanslösa mot de lagen heller och vi kommer ju inte att drabbas av någon slags panik om vi skulle förlora de två matcherna, säger Bengt Israelsson.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close