MagasinNyheterSkåneidrotten

Dags för Idrottens dag i Helsingborg

I Helsingborg arrangeras Idrottens dag.
Gästerna får då möjlighet att testa på 22 olika idrotter – och ta del av framtidens idrott.
– Vårt syfte, vårt budskap är att sprida en ny syn på träning och tävling, säger Henrik Nilsson, idrottskonsulent på Skåneidrotten.

På lördag är det dags för Idrottens dag i Helsingborg. Familjeevenemanget, som för tredje året i rad arrangeras runt om i landet, arrangeras på Idrottsoasen och Olympiafältet klockan 11-14.

– Där möts man av 22 lokala föreningar som ställer ut och visar upp sin verksamhet. Där kommer även vara en stor rörelsebana från Riksidrottsförbundet. Man kommer även få möjlighet att göra en pröva-på-runda där man besöker olika föreningar och får ta del av en ny syn på träning och tävling. Vårt syfte, vårt budskap är att sprida en ny syn på träning och tävling, säger Henrik Nilsson, idrottskonsulent i Helsingborg på Skåneidrotten.

Idrottens dag arrangeras under 2019 på 25 platser i 18 av Riksidrottsförbundets (RF) distrikt. Just RF är också en av medarrangörerna till Idrottens dag i Helsingborg. Tillsammans med Skåneidrotten, Fritid Helsingborg och IS Göta Friidrott står de bakom arrangemanget.

– Det handlar om att bli välkomnande och inkluderande. Det ska vara roligt att börja idrotta. Vi har kommit en bra bit på vägen genom idrotten, men hoppas att Idrottens dag ska introducera ännu fler ungdomar till att börja idrotta och känna den glädje och gemenskap som idrottsföreningar erbjuder, säger Henrik Nilsson och fortsätter:

– Vi pratar mycket om rörelseförståelse. På rörelsebanan pratar vi om olika rörelser och att man måste våga utmana sig själv för att nå så långt som möjligt. För att nå sin fulla potential som idrottsutövare.

Vad kommer man egentligen göra på rörelsebanan?
– Det är en massa olika rörelser som man får pröva på. Genom att bredda sig, bli mer rörelserik och inte träna för smalt – vi har länge pratat om vilken som är din andra idrott – med det menar vi att om man tränar bredare har man större möjlighet att lyckas.

På Idrottens dag har deltagarna möjlighet att testa såväl större idrotter som friidrott, handboll och hockey som mera okända sporter såsom boccia och capoeira. Arrangemanget bjuder även på parasport, fungera mera och senioridrott.

– Vi försöker få så stor bredd som möjligt. I år har vi 22 olika idrotter. Vi har vårt fokusområde på dem mellan 7-15 år, men vi ser det samtidigt som jätteviktigt att även föräldrar kommer till arrangemanget, tar del av det och pratar om framtidens idrott. Det blir nog mycket barnfamiljer.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close