H65HandbollNyheter

Europeiskt dubbelmöte på hemmaplan för H65 Höör

Under helgen drar tävlingssäsongen igång för H65 Höör – som inleder med dubbla Europa-matcher på hemmaplan.
– Det ska bli spännande – vi har bra erfarenhet från Europamatcher, säger tränaren Ola Månsson. 

Inför helgens dubbelmöte mot schweiziska stormakten LC Brühl – där båda matcherna förhandlats fram att äga rum på svenska mark – befann sig H65 Höör i Kristianstad för att slipa på formen och genomföra fysiska tester.

H65 Höörs tränare, Ola Månsson, ser på helgens matcher som en stor utmaning.

– Det är alltid svårt när man går in i Europacup-matcher. Vi vet ju hur de spelar, men formen är alltid svår att bedöma så här på säsongsinledningen. Lägger du ihop det med att det just är en premiär – sen att vi bytt en del spelare – så blir det en utmaning för oss, säger han.

– Vi har bra erfarenhet från Europa-spel och brukar vara bra där.

För H65 Höör blir det säsongens två första träningsmatcher – skarpt läge direkt. Laget har spelat en hel del träningsmatcher under sommaren – men statusen på laget är svårbedömd.

– Vi började spela matcher tidigt, och vi har spelat många. För vi visste att det skulle bli viktiga matcher direkt när vi drog igång. Jag är spänd på att se hur vi kommer prestera. Vi har tappat ett par spelare, fått in ett par. Sen har vi fått en del skador. Vi har en trupp för att klara av skador, men det påverkar oss ändå, säger Ola Månsson.

När det gäller spelare in och ut. Känner du där att ni minst gått plus/minus noll?

– På lång sikt – ja. Vi har fått in stor potential i flera spelare. Men de spelare vi värvat är inga spelare som går rakt in i en förstauppställning. Vi har såklart tappat några viktiga spelare, så det gäller att andra kliver fram här under säsongen. Det är i alla fall min förhoppning. För spelare som Anna Olsson och Jannike Wiberg är väldigt svåra att ersätta.

Vad kan man hoppas på att se från ditt lag i helgen?

– Som alltid i Höör kommer vi försöka hitta ett sätt att vinna matcher på. Sen får vi se hur matchen artar sig. Om det blir mycket tempo, fysiskt eller annat. Det är svårt att veta på förhand, speciellt eftersom motståndet är svårscoutat.

 

Artikelbild: Christoffer Borg Mattisson

Relaterade artiklar

Back to top button
Close