skanesport_desktop-panorama-1

FotbollLunds BKNyheter

Lunds BK går för sjätte raka segern

Lunds BK har imponerat på slutet och tagit fem av fem möjliga segrar, vilket sett laget lyfta i tabellen. I helgen möter man ett annat formstarkt lag – Landskrona BoIS.

– Det blir en tuff match. BoIS är ett bra lag, bra flow i sitt spel och spännande spelare som varit på en hög nivå. Sen tycker jag de har ett hårt arbetande lag, säger Lunds BK:s tränare, Jack Majgaard Jensen, som tränade Landskrona BoIS under förra säsongen.

Fem raka segrar har tagit laget från en prekär situation i botten till en bekvämare tillvaro ovanför strecket.
LBK-tränaren Jack Majgaard Jensen framhäver såväl den fysiska som mentala biten som nycklarna till den framgångsvåg man nu surfar på.

– Vi har haft en del skador under säsongen, vilket gjort att vi inte kunnat ha den konkurrens i truppen om vi önskat. Vi har spelat ganska många matcher, och kvalitén har väl gått ner med det. nu har vi fått tillbaka spelare och fått en bra fysisk stats på truppen. Sen är det självförtroende och rätt fokus, tror jag. Det är små grejer osm ligger bakom.

Det har talats om taktiska förändringar – men det är endast en bifaktor, enligt dig?

– Jag tror att det är mycket mentalt och fysiskt som det handlar om. vi har inte gjort några större taktiska förändringar i vårt spel. Det handlar mycket om att spelarna har tagit ansvar och att vi fått tillbaka spelare. Vi har börjat ställa krav på varandra på ett annat sätt nu.

 

 

Artikelbild: Niclas Jönsson

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close