Nyheter

Magdalena Kuras återvänder till Malmö KK för en sista OS-satsning

Magdalena Kuras lämnar Triton för Malmö KK. På hemmaplan i Malmö ska hon göra en sista stor satsning på simmästerskapen 2020.

– Sedan 2011 har jag bott i Malmö, men tävlat för Triton i Staffanstorp. För ett par veckor sedan skrev jag på papperen för MKK så nu är jag tillbaka där jag började, berättar hon.

Vid 31 års ålder ser hon slutet av karriären och tror att klubbytet ska ge henne en nytändning.

Tanken är att hon ska simma en säsong till och då avsluta med OS i Tokyo nästa sommar.

– Det är verkligen roligt att vara tillbaka, med nygamla tränare jag hade när jag var liten.

– Även om träningen är rätt lika på olika platser blir det ändå lite annorlunda. Ofta när man byter träningsmiljö gör man dessutom ganska bra resultat i början så jag hoppas på den effekten. Jag kommer även att gå ner i arbetstid. Normalt jobbar jag 50 timmar i veckan. Nu ska jag gå ner till 50 procent. Det blir en jättestor skillnad, säger Magdalena Kuras, som doktorerar i klinisk medicin i Lund.

För Malmö KK blir övergången ett lyft. Just i år fyller MKK 150 år eftersom ursprungsklubben Malmö Simsällskap bildades 1869.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close