FotbollLB07

Minskat försprång – men LB07 självsäkert

LB07 har framstått som den självklara seriesegraren sedan säsongens början. Man har frekvent visat varför – men på slutet har det som tidigare var idel segrar blandats ut med förluster och kryss. 
– Pressen ligger på våra motståndare, inte på oss, säger LB07:s tränare, Tommy Ringblom. 

Förra helgen fick LB07 2-2 i Malmöderbyt mot Kulladals FF. Under lördagen väntar IF Lödde. Och trots att förra och den kommande omgångens motståndare återfinns i två separata delar i tabellen är LB07:s inställning intakt.

– Vi förbereder oss på samma sätt, oavsett vem vi möter. Vi kommer göra som vi alltid gör: springa i 90 minuter och kriga hårt. Vi leder, som sagt, serien, så pressen ligger på våra motståndare, inte på oss, säger Tommy Ringblom, tränare i LB07.

Det är så ni känner, trots att resultaten sviktat på slutet?

– Visst, avståndet har minskat, men dt är bara fyra matcher kvar. Jag tycker att pressen ligger på de som jagar oss. Vi leder trots allt med fyra poäng med fyra matcher kvar.

Men känner du att ni saknar något som tidigare fanns, då ni knappt tappade poäng alls?

– Vi försöker att inte överanalysera det så mycket, utan vi kommer bara gå ut och kriga, som i alla matcher. Vår största motståndare är vi själva, som jag ser det. Det handlar om att vi ska leva upp till de krav och de förväntningar som vi själva har.

Tommy Ringblom fortsätter:

– Det såpelar ingen roll vem vi möter. Södra Sandby ligger där nere – de gjorde en jättebra match och slog oss med 3-0. Lödde kan också göra en jättebra match. Så, jag gör inte skillnad på lag och lag.

Hur är status på ert lag inför mötet med Lödde?

– Vi har en bred trupp och många spelare som slåss om platserna – så där kommer vara en hel del förändringar. Men det har det också varit i väldigt många matcher. Vi försöker att inte ha en startelva, utan de som presterat bäst under veckans träningar är de som spelar.

Att ni kan säkra minst kval vid ett positivt resultat imorgon, är det något ni tänker på?

– Nej. Den kalkylen har vi inte alls gjort. vårt mål har hela tiden varit att vinna serien, och det är där vårt fokus ligger.

 

Artikelbild: Christoffer Borg Mattisson

Relaterade artiklar

Back to top button
Close