FotbollNyheter

17-åringen nära italienskt seniorkontrakt

17-årige Skåne-profilen Emil Sjögren har befunnit sig i Italien sedan augusti. Trots endast tre spelade matcher med Bastias U23-lag vill Serie D-klubben redan erbjuda honom ett A-lagskontrakt.
– De säger att de verkligen är imponerade av mig, säger Emil Sjögren. 

Tre mål och fyra assist under sina inledande tre matcher för klubbens U23-lag – som 17-åring – har fått den italienska klubbens sportsliga styrelse att vilja agera.

– De tog kontakt efter in andra match, när jag hade avgjort i 87:e minuten, och sa att de var sugna på att förhandla om ett kontrakt. Då blev jag riktigt glad, säger Emil Sjögren.

– Tränarna har berömt mig mycket, sagt att jag visar bra form. Jag kommer ihåg att när vi sprang några tester så fick jag en egen klocka att springa efter, eftersom jag låg så långt före de andra. De säger att de verkligen är imponerade av mig, berättar Emil Sjögren.

Den 17-årige tidigare Tollarps- och Mjällby AIF-spelaren berättar om ett rådande kaos i klubben Bastia, där seniorlagets huvudtränare fått avgå. Detta ska ha dragit ut på Emil Sjögrens förhandlingar med klubben – men han är inte orolig.

– Nej, absolut inte. De har varit så pass tydliga och framåt med att förlänga, så det kommer att ske. “Du kan vara lugn”, har de sagt till mig.

Läs mer här! Tidigare Tollarpsspelare provar lyckan i italiensk klubb

Om du ska jämföra den miljön du befinner dig i idag med hur det var i Mjällby – hur låter det då?

– Alltså, det är jättestor skillnad. Här nere har de taktiska träningar på ett helt annat sätt. Det hade vi i Sverige också – men Italien är ett steg före. Sen är det mycket hårdare här nere, träningsmässigt. I Mjällby tränade vi kanske fyra gånger i veckan plus match. Här tränar vi sex gånger i veckan plus match.

Hur första tiden varit i övrigt?

– I början var det tufft. Jag saknade familjen och allt annat där hemma. Sen träffade jag en kompis här nere, kom in i rutinerna och fotbollen kom igång. Då blev allt lättare. Nu har jag vant mig och allt känns väldigt bra, säger Emil Sjögren.

 

 

Artikelbild: Privat

Relaterade artiklar

Back to top button
Close