FC RosengårdFotbollNyheter

Anvegård bakom Rosengårds seger

Toppen mot botten när FC Rosengård gästades av Djurgården. En spelmässig dominans av Rosengård – och två mål av Anna Anvegård – lade grunden för en ny trepoängare.

FC Rosengård gästades av en av säsongens stora besvikelser i Damallsvenskan, Djurgårdens IF. Efter två raka kryss suktade FCR en trepoängare för att hålla avståndet till jagande Vittsjö.

Hemmalaget fick en drömstart på matchen, och innehade tvåmålsledning efter tolv minuters spel. Ett betryggande spel och en kavalkad av chanser lämnade få med tanken om att Djurgården skulle kunna störa en till synes bergsäker seger.
Och FCR:s ledning såg länge ohotad ut. Men ur nästan ingenting skulle bortalaget i den 72:a minuten reducera. Spänning för första gången i matchen, då Rosengård haft läge på läge att stänga butiken, men misslyckats.

Efter en period av böljande spel kunde FCR till slut avgöra matchen. Nytt slarv i Djurgårdens speluppbyggnad gav inbytte Halte Mace chans till att bli målskytt – och hon tog den. 3-1 och de avslutande minuterna blev markant bekvämare.

Glödhet Anvegård bäddade för seger
Matchen hann knappt börja innan FC Rosengård tagit ledningen mot Djurgården. Slarv i uppspelsfasen hos stockholmarna gav FCR ett giftigt omställningsläge – som man utnyttjade på bästa sätt. Anna Anvegård klev fram och pricksköt sitt andra mål i FCR-tröjan.
Tio minuter senare skulle anfallaren även sätta dit sitt andra mål för dagen.
– Jag, precis som laget, gör det bra. Det känns jättebra i laget, allt blir bättre och bättre, sa Anna Anvegård till SVT.
Anna Anvegård hade flertalet lägen i matchen att fylla på sitt målkonto. Men fler än två blev det inte – och en bt in i den andra halvleken byttes hon ut.

Seger klev av på uppvärmingen
Caroline Seger utgick skadad på uppvärmingen. En spökande vad skulle vara anledningen till att Rosengårds lagkapten såg dagens match från bänkposition. Ersättaren blev Hanna Bennison som, i sedvanlig ordning, stod för en inspirerad insats.

Idag fick Rosengårdspubliken bekanta sig med nyförvärvet Jessica Samuelsson som hoppade in i den 58:e minuten. Hon gavs två lägen till målnotering, men precisionen uteblev.

 

Artikelbild: Avdo Bilkanovic

Relaterade artiklar

Back to top button
Close