NyheterTennis

Challengertitel till Fair Play-spelaren André Göransson

Uttagen i Davis Cup-truppen och en ny challengertitel. André Göransson kan blicka tillbaka på en helt okej vecka. På lördagen spelade Fair Play-spelaren och nederländaren Sem Verbeek hem challengerdubbeln i Cassis, Frankrike.

Finalen mot förstaseedade nederländska paret Sander Arends/David Pel blev en rysare avgjordes i supertiebreak. Göransson/Verbeek låg under med 6-8 i supertiebreaket, men vann tre raka bollar och skaffade sig matchboll. Den räddade motståndarna. Nästa chans tog Göransson/Verbeek – 7-6, 4-6, 11-9 – och årets andra titel tillsammans var i hamn.

Den första tog paret i Kanada i slutet av juli. André har även spelat hem en titel tillsammans med schweizaren Marc-Andrea Huesler i år. Efter segern i Frankrike lyfter Fair Play-spelaren på världsrankingen i dubbel och når på måndag plats 120, vilket är karriärbästa.

Nästa uppgift för André blir Davis Cup. Sverige möter Israel i Stockholm 13-14 september.

Vägen till titeln

Första omgången: Andrea Arnaboldi, Italien/Luca Margaroli, Schweiz 6-2, 6-3

Kvartsfinal: Matteo Martineau/Corentin Moutet, Frankrike w.o.

Semifinal: Andrey Golubev/Aleksandr NedovYesov, Kazakstan 6-3, 6-2

Final: Sander Arends/David Pel, Nederländerna 7-6, 4-6, 11-9

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close