H65HandbollNyheter

H65 Höör förkrossande enkelt vidare i EHF-cupen

Med hela 43-19 besegrade H65 Höör FC Brühl under söndagen. Totalt blev det 75-43 och nu väntar kvalrunda två i EHF-cupen – och ett helt annat motstånd i form av ryska Kuban, kvartsfinalister i fjolårets turnering.

Speciellt spännande blev det aldrig. Efter lördagens åttamålsseger ryckte H65 direkt och hade avgjort dubbelmötet efter bara några anfall.

– Vi fick en drömstart direkt med 5-1 i ryggen, sedan malde vi på samtidigt som de tappade sugen, säger H65-tränaren Ola Månsson i ett pressutskick.

Det verkar inte varit svårt att hålla fokus resterande tid, med 43 gjorda mål?

– Vi använde tiden med att jobba med våra tekniska saker, både för att utveckla laget och vissa individuella bitar. I andra halvlek körde Brühl runt med andrauppställningen, vilket märktes…

Vem vill du lyfta fram lite extra?

– Alla fyra kantspelarna har varit riktigt bra i dessa två matcher. Idag tog Rask och Gullberg för sig, igår var det Larsson och Källhage.22 måls skillnad på två matcher. Än ni bättre än vad du först trodde?

– Ja, åtminstone har jag nu fått bättre besked än jag hade förväntat mig. Vi har dessutom en tradition i Höör av att lära oss mycket från första matchen till den andra, att man drar erfarenheter från match ett både vad gäller motståndare och domarbedömning. Brühl gjorde inte mål på det de gjorde igår… Det är en typisk grej i Höör som jag tagit över efter Harris tid.

Nu väntar ryska Kuban Krasnodar i andra kvalrundan av tre innan ett eventuellt gruppspel.

– De brukar nästan alltid sluta topp tre ryska ligan och spelar nästan varje år gruppspel i EHF-cupen. Laget består väldigt mycket av de 96- och 97:or som jag har förhållandevis bra koll på sedan U.landslagstiden, något jag inte visste om förrän nyss. Så jag visste först inte att jag hade så bra koll, haha!

– De är bra spelare såklart och har Yevgeni Trefilov som tränare. Han har några OS— och VM-guld så det blir en rolig utmaning.

H65 Höör är seedade lägst av samtliga lag i EHF-cupen.

– Så det hade faktiskt kunnat vara värre. I ligan har Kuban två segrar på lika många matcher, säger ola Månsson innan han lägger denna kvalrunda bakom sig.

– Men just nu är det en serierpremiär mot GT Söder kommande helg som vi har fokus på.

Foto: H65 Höör/Christoffer Borg Mattisson

 

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close