skanesport_desktop-panorama-1

FotbollKristianstads FCNyheter

KFC tog stark seger mot Assyriska

Efter mål från lagkaptenen Armin Aganovic och Abdussalam Magashy kunde Kristianstad FC till slut vinna mot Assyriska Turabdin med 2-1. En taktisk och spelmässig prestation som tar laget uppåt i tabellen.

– Väldigt skönt att vi tar tre pinnar och att vi klättrar några placeringar. Vi visste att det skulle bli tufft, men vi följde vår matchplan på ett bra sätt, sa assisterande tränaren Neves Ozegovic, som idag ledde KFC i huvudtränare Joacim Velanders frånvaro.

Hade ni väntat er att Assysriska skulle föra spelet, och att ni då skulle få hitta andra sätt att hota?

– Ja, precis. De är ett av de mest bollskickliga lagen i divison ett södra. Så, så var det, ja. men vi hade bra koll på deras spel i ytterzonerna, och vi visste att vi skulle kunna ställa om centralt. Det var så vårt 1-0-mål kom till också. 2-0-målet, som kom på straff, föranleddes på ett liknande sätt.

Tre poäng in på kontot tar KFC upp ovanför kvalstrecket.

– Det är oerhört viktigt. Dels så boostar det vår moral – nu är vi ju över strecket, liksom. Och dessutom gör detta resultat att fler lag är inblandade i bottenstriden, så det blir ett riktigt getingbo.

Kristianstad FC befann sig i en liknande tabellsituation förra säsongen. Man var ett av de nedflyttningshotade lagen, men lyckades hålla sig kvar. I år är man väl förberedda inför en ny bottenstrid.

– Vi har kalkylerat för hur många poäng som kommer att krävas och även jobbat med olika mål. Idag var målet att ta tre poäng, och när du då lyckas med det så ger det en boost.

Hur ser er kalkyl ut?

– Vi har ju räknat med att det är någonstans 35-36 poäng som kommer att krävas. Vi var ju i en liknande situation förra året, då hade vi 33 poäng. I år ser serien lite annorlunda ut.. Ja, en tolv poäng till bör vi nog ta för att kunna säkra det. Vi har ju sagt att vi helst inte vill gå in i de sista två matcherna mot Landskrona och Värnamo och känna att vi måste ta poäng där. Men det är ju ett mål, och mål kan ändras under resans gång.

 

Artikelbild: vaisanen.nu

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close