MotorNyheter

Tobias Brink tvåa och Brink Motorsport etta inför finalen i TCR Scandinavia

Brink Motorsport är i fortsatt mästerskapsledning efter näst sista deltävlingen i TCR Scandinavia som avgjordes på danska Jyllandsringen. Höjdpunkter för teamet var Tobias Brinks två andraplatser samt den starka insatsen av Brink Motorsports junior Hannes Morin.

– Dubbla andraplatser känns givetvis riktigt bra, bra med poäng! Samtidigt hade jag väldigt gärna velat vinna ett race i helgen. Vi vill vinna mästerskapet, allt är öppet men Robert har ett tydligt försprång inför finalen. Han var dock för stark idag, hatten av. Vi får helt enkelt nöjda oss som näst bästa poängplockare denna helgen, säger Tobias Brink i ett pressutskick.

Inför finalen på Mantorp Park den 5 oktober leder Robert Dahlgren, som vann en av helgens tävlingar och tog en pallplats i den andra 21 poäng före Tobias Brink. Det går att ta igen, men Andreas Ahlberg som är tio poäng bakom Brink har också chansen.

I teammästerskapet Brink Motorsport före PWR Racing.

– Vi drygade ut i teammästerkapet – härligt! Bra insats av Tobias, motigt för Andreas och väldigt Imponerad av Hannes. Han kommer rakt från gokarten, i april hade han aldrig suttit i bilen och nu visar han i att han har fart för att vinna ett race – imponerande, säger teamchefen Ted Brink.

Foto: Anders Helgesson

Förarmästerskapet
1 – Robert Dahlgren – PWR Racing – Cupra TCR – 221
2 – Tobias Brink – Brink Motorsport – Audi RS 3 LMS – 200
3 – Andreas Ahlberg – Micke Kågered Racing – Volkswagen Golf GTI TCR – 190
4 – Andreas Wernersson – Brink Motorsport – Audi RS 3 LMS – 183
5 – Mattias Andersson – Honda Racing Sweden – Honda Civic Type R FK2 TCR – 143
6 – Mikaela Åhlin-Kottulinsky – PWR Racing – Cupra TCR – 143
7 – Tomas Engström – Micke Kågered Racing – Volkswagen Golf GTI TCR – 50
8 – Hannes Morin – Brink Motorsport – Audi RS 3 LMS – 45

 

Teammästerskapet
1 – Brink Motorsport – 385
2 – PWR Racing – SEAT Dealer Team – 365
3 – Micke Kågered Racing – 242
4 – Honda Racing Sweden – 147
5 – Experion Racing – 38
6 – Poker Racing For Charity – 31

 

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close