NyheterPadelbloggen

Uttagen till EM och elfte SM-medaljen

I slutet av veckan blev den svenska landslagstruppen till EM i Lissabon, 4-10 november, officiell. Jag blev direkt efter SM (läs nedan) kontaktad av förbundskaptenen, Andréas Johansson, som då meddelade att jag var en av de utvalda. När Andréas frågade hur jag kände, kom tårarna. Jag är så glad och stolt över det jobb jag lagt ned för att komma i form efter min graviditet. Men mest av allt känner jag en stor tacksamhet. Tacksam över det min kropp har gjort och fortfarande gör. Tacksam över att kunna spela och tävla på elitnivå samtidigt som jag har två små barn. Det är inte alltid helt lätt, men eftersom min sambo Stefan, är logistikens mästare, brukar vi få ihop det mesta. 

Det mest sensationella i truppen vara annars att två juniorer, Amanda Girdo och Smilla Lundgren, blev uttagna. Smilla, har jag ju både tränat och vunnit en turnering med i sommar. Inspirerande för båda som främst är med för att se och lära. Det innebär ett tungt ansvar på oss övriga – Sofia Arvidsson, Baharak Soleymani, Emmie Ekdahl, Antonette Andersson och Anna Åkerberg – eftersom vi lär få spela de flesta lagmatcherna, som består av tre matcher. 

SM i Helsingborg, som spelades förra helgen, var en lyckad och välarrangerad tävling av Padel Crew och Svenska Padelförbundet. Bra jobbat! Emmie och jag gick till semifinal där vi förlorade mot de blivande segrarna, Baharak Soleymani/Antonette Andersson. Fram till semifinalen släppte vi endast två games på våra tre matcher. Bland annat slog vi Sveriges bästa juniorer, Smilla Lundgren/Izabella von Fielitz, med 6-0, 6-1 i kvartsfinalen. För övrigt var detta min elfte SM-medalj som senior: sex i volleyboll (varav två guld), tre i padel och två i beachvolley. Dessutom har jag ett antal medaljer från junior-SM, bland annat i en fjärde sport, tennis. Det lär nog inte bli någon femte idrott, men vet…kanske schack?! 

Det märks att sommaren är över när det gäller intensiteten i padelspelandet i de hallar jag är aktiv i. Det är nämligen återigen, nästan omöjligt, att få tag på tider prime time i Malmö. Eftersom jag för närvarande arbetar halvtid som idrotts- och mattelärare på Sveaskolan i Limhamn, har jag dock möjlighet att träna ett flertal av mina pass dagtid. Det blir oftast i Malmö Padelcenter och Limhamn Padel, där jag har speciallösningar med padelägarna. Tack Thomas och Viktor Olsson samt Andreas Areheim, Martin och Tobias Stamer! 

Förutom egen träning är jag även tillsammans med Stefan, involverad i träning för andra. Det är alltid roligt att få uppleva det stora intresset för att träna padel. Vi märker det framför allt med våra nätverksträffar där efterfrågan är stor med den typ av aktivitet som vi erbjuder – frukost med kvalitativ padelträning och matchspel. Dessutom strävar vi även efter att ha gäster som presenteras av den rutinerade Björn Hedman, tidigare på SVT. Att jag tycker om dessa träffar visar jag, som ej är morgonmänniska, genom att gå upp klockan 5:30 de aktuella morgnarna. Träffarna börjar nämligen 6:30 och vi är på plats 6:00. Detta åtagande kräver så klart att det är trevliga människor som deltar och att responsen är positiv. Som alltid på padelbanan har vi en fantastisk stämning och stor entusiasm, därför ser jag redan fram emot nästa tidiga frukostträff med padel…och att vakna 5.30.

Bästa padelhälsningar/Åsa Eriksson

Relaterade artiklar

Back to top button
Close