HandbollLUGINyheter

De ungas år att skina i nykomponerad LUGI-trupp

Med endast veckor återstående innan säsongspremiären står LUGI inför en utmaning. Att skapa ett vinnande lag ur en nyfunnen grupp – där de unga kommer få kliva fram i nyckelspelarnas frånvaro.
– Vi har absolut potentialen att mäta oss med alla lag, säger tränaren Dragan Brljevic. 

Endast fem spelare från förra årets trupp finns kvar – och nu ska en ny konstellation svetsas samman.
Såväl spelare utifrån som yngre förmågor från de egna leden har hämtats in till denna säsongs truppbygge.

– Spontant kan jag säga att det känns bra. Det är många nya, men alla drar åt samma håll. Det är jätte bra inställning och fokus på träningarna, attityd och vilja. Så, det känns som vi prickat rätt i de spelare vi hämtat in, säger lagets tränare, Dragan Brljevic, som inleder sin tionde säsong i föreningen.

Men Lugi-tränaren ser fördelar i sitt lags sociala vanor när han nu ska bygga en grupp.

– Spelarna umgås väldigt mycket. Det gör mig extra glad, att de gamla spelarna tagit väl hand om de som kommit utifrån. Det har varit väldigt kul att se – och jag tror det kommer hjälpa oss i längden.

Det är ett ungt LUGI som snart äntrar en ny säsong av SHE. Men Dragan Brljevic är övertygad om att nå framgångar i truppbygge som prestation.

– Det är ett väldigt ungt lag – men med väldigt stor potential och talang. Det är långt ifrån färdiga spelare. Jag känner väl att jag har erfarenheten att utbilda spelarna på rätt sätt. Så, jag ser inga problem egentligen.

Åldersstrukturen i laget har påverkat lagets resultatmässiga förväntningar – något den sportsliga ledningen är införstådd med, menar Dragan Brljevic.

– Styrelsen stöttar oss maximalt. Vi har ingen press på oss. Vi har sänkt ribban angående målsättning, där vi sagt att vi vill vara topp sju-topp åtta, någonstans där. Vi har ett par duktiga spelare på skadelistan fortsatt, så hösten kan bli tuff – men lärorik.

LUGI-tränaren fortsätter:

– Vi får vänta till våren med att få tillbaka våra skadade spelare. Så, de unga kommer få kliva fram nu i början, men det ser jag inga problem med. Just nu har vi kommit längre i vårt försvarsspel än i anfallsspelet. Men det är ingen fara. Det är inte nu man ska vara som bäst, utan det är senare. Förhoppningsvis, när våren kommer, så kommer vi kunna slå alla lag i ligan. Det tror jag vi har potential att göra.

Under måndagen gjorde LUGI sin första träning med två uppställningar. Tidigare har man fått ta in spelare från klubbens pojkar 03-lag för att fylla ut manskapet. Och Dragan Brljevic erkänner att man har en bit kvar att vandra.

– Vi har inte kommit så långt, måste jag säga. Det är skador som ställt till det, och då har vi tvingats göra på detta sätt. Jag ska nog kräva en löneförhöjning, eftersom jag nu även tränar pojkar 03, skrattar LUGI-tränaren.

– Vi hoppas vara ännu mer redo i början av oktober. Just nu behöver vi få samman gruppen och träna kontinuerligt tillsammans.

 

LUGI:s skadelista:
Julia Olsson, H9/H6
Tova Alm, V9
Ebba Wallenberg, H6

 

Artikelbild: Christoffer Borg Mattisson

Relaterade artiklar

Back to top button
Close