NyheterTennis

Fair Play har gjort klart med en vass lagspelare från ATL i Lund

Ida Jarlskog har valt att ta ett kortare uppehåll från collegetennisen och byter samtidigt klubb från ATL till Fair Play TK. I ett revanschsuget elitserielag blir hon en viktig kugge.

– Det ska bli kul. Fair Play är ett lag som alltid siktar på guld, säger hon i ett pressutskick.

Fair Play TK:s damlag förlorade SM-finalen mot Helsingborgs TK förra säsongen. Nu spetsar klubben laget med en vass lagspelare. Jarlskog var med och spelade upp ATL till elitserien 2014. Under Lundaklubbens första säsong i högsta serien 2015 drogs hon med skador och spelade bara fyra matcher (en singel och tre dubblar). I år hoppas hon på fler matcher och ser fram emot de intensiva tävlingsveckorna i november.

– Det ska bli jättekul att åka runt i Sverige och spela mot andra duktiga tjejer. Förhoppningsvis kan vi vinna år.

21-åringen från Lund har de senaste två åren spelat collegetennis för Georgia Tech och Florida Gators. I Florida är hon lagkamrat med en annan Fair Play-spelare, Sydney Berlin. Men i höst stannar Jarlskog i Sverige.

– Jag kände mig lite skoltrött, nästan utbränd, i slutet av förra säsongen. Dagen innan jag skulle resa tillbaka bestämde jag mig för att stanna hemma i höst och komma tillbaka under våren, säger hon.

Under studieuppehållet kommer hon att träna på Swedish Tennis Academy och nya klubbadressen är Fair Play TK.

– Akademin verkar otroligt bra och proffsig. Jag känner Kajsa (Rinaldo Persson) som spelat här ett tag och hon är väldigt nöjd. Jag har spelat i ATL hela mitt liv, men det ska bli kul att testa något nytt. Första tiden här har varit bra.

 

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close