Nyheter

Lisa Nordén med i den svenska truppen till cykel-VM

Triathletstjärnan Lisa Nordén har gått från klarhet till klarhet som cyklist det senaste två åren. Efter sommarens dubbla SM-guld i linje- och tempo ska hon nu även representera svenska landslaget i cykel vid VM i Yorkshire, Storbritannien som startar den 22 september.

– Hon har dominerat tempo senaste åren och har kört ifrån Emilia Fahlin som har högst kapacitet i svenska landslaget. Därför ska det bli spännande att se vad Lisa Nordén kan gå för i ett VM, säger Sveriges förbundskapten i landsvägscykel Lucas Persson i ett pressmeddelande.

– Lisa hoppas på att köra ett så bra tempolopp som möjligt och målet är att kvala till OS. För att klara det måste hon vara minst topp 15 enligt UCI:s regler och 8:a enligt SOK:s regelverk, fortsätter Lucas Persson.

Hanna Nilsson är linjeloppets starka kort och Lisa Nordén kör det 150 kilometer långa linjeloppet som hjälpryttare tillsammans med Sara Penton och Clara Lundmark.

Stark är också Tobias Ludvigsson som just nu kör Vuelta Espana. Han har visat fin form och var med i en utbrytning som höll hem på etapp 8 och blev 8:a på etappen, säger Lucas Persson.

Foto: Bildbyrån

Landslagstruppen VM i Yorkshire 22-29 september

Dam Elit

Lisa Nordén, Tempo & Linjelopp

Hanna Nilsson, Linjelopp

Sara Penton, Linjelopp

Clara Lundmark, Linjelopp

Herr Elit

Tobias Ludvigsson, Linjelopp

Herr U23

Emil Lindgren, Linjelopp

Erik Bergström Frisk, Linjelopp

Hugo Forssell, Linjelopp

Jacob Eriksson, Linjelopp

Dam Junior

Wilma Olausson, Tempo & Linjelopp

Julia Borgström, Linjelopp

Herr Junior

Hjalmar Klyver, Linjelopp

Edvin Lovidius, Linjelopp

August Höglund, Linjelopp

Relaterade artiklar

Back to top button
Close