FotbollNyheter

Åkarp har siktet inställt på kvalplats

Endast tre matcher återstår av säsongen. Lika många poäng har Åkarps IF upp till en positiv kvalplats. Och jakten på uppflyttning ser man på som långt ifrån över.
– Det blir väldigt spännande. Vi har en bra känsla i truppen, säger Åkarps tränare, Eremal Zejnullahu. 

Åkarp har en positiv formkurva att luta sig mot. Något man kan göra rätta, menar tränaren Eremal Zejnullahu. Senast lyckades man ta en stark poäng borta mot topplaget Veberöds AIF.

– Vi har utvecklats den senaste tiden, tycker jag, och gjort flera bra matcher. Framförallt när vi slog serieledande Vellinge. Sen höll vi nollan mot Veberöd borta, och det var vi nöjda med. Men såklart vill vi helst ha trepoängare, eftersom vi ligger utanför kvalplatserna, säger han.

Vad kommer krävas av er under slutspurten?

– Det vi kan göra är att vinna våra matcher. Hur det ska sluta i tabellen ligger inte i våra händer just nu, så det är bara för oss att göra det vi kan. Vi vet att vi har tre tuffa matcher kvar att spela. Vi får göra vårt och hoppas att resultaten i andra matcher går vår väg.

Som en nyckelfaktor till positiva resultat framhäver Eremal Zejnullahu lagets starka defensiv.

– Där har vi varit starka, absolut. Väldigt kompakta och alla har tagit jobbet för varandra. Det jag saknat är målskyttet framåt. Visst, vi har gjort näst flest mål i serien, men vi har missat alldeles för mycket. Bland annat mot Veberöd senast.

Den rafflande avslutningen inleds med en veckmomatch under torsdagen, när man gästas av KSF Srbija Malmö.

– De har haft det tufft. De vill spela mycket boll, och fortsätter göra det, trots att det gått tungt för dem. Men de har haft lite problem med målskyttet och släppt in lite för många mål. Men vi tror inte på något annat än att det kommer bli en tuff match, för de har poäng att spela för, säger Åkarpstränaren.

 

Åkarps IF:s avslutande matcher
KSF Srbija Malmö(hemma)
Staffanstorp United FC(borta)
BK Höllviken(hemma)

 

Artikelbild: Lola Nilsson

Relaterade artiklar

Back to top button
Close