FotbollHelsingborgs IFNyheter

Jakob Voelkerling Persson får lärlingskontrakt med HIF

Helsingborgs IF har kommit överens med 19-årige Jakob Voelkerling Persson om ett lärlingskontrakt som sträcker sig över säsongen 2020 meddelar klubben på sin hemsida.

Jakob kom till HIF som 16-åring från FC Trelleborg och gjorde sitt första A-lagsframträdande i träningsmatchen borta mot Östers IF den 9 mars 2018. Tävlingsdebuten kom i augusti månad detta år i cupmatchen mot Oskarshamns AIK. Mittbacken, som tidigare ofta höll till på det centrala mittfältet, är även lagkapten för U19-laget.

– Det känns såklart fantastiskt. Jag får en möjlighet som varit en dröm och ett mål för mig under en lång tid. Jag ska göra allt jag kan för att ta en plats och spela i A-laget, säger Jakob.

Det nya kontraktet innebär att han kommer att följa A-lagets träningsupplägg men har under resten av året även möjlighet att spela matcher med U19-laget.

– Jakob är väl värd den här möjligheten. Han har sedan han kom hit jobbat hårt, seriöst och målmedvetet vilket bidragit till hans starka utveckling. Det handlar om en spännande mittback med styrkor i sitt defensiva spel, framför allt i duellspelet. Han är en riktig pådrivare och ledare både på och utanför planen. Vi är glada för att han får chansen att fortsätta utvecklas i vår klubb, säger HIF:s akademiansvarige Jonas Ohlander.

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close