skanesport_desktop-panorama-1

InnebandyMalmö FBC

Malmö FBC flyttar upp återvändaren

Schweizisk mästare och hemvändare till Malmö FBC Efter debutsäsongen i Svenska Superligan åkte Ellenor Bengtsson Wester till Schweiz för att spela för Red Ants.

Efter tre säsonger återvände hon till Malmö som nybliven schweizisk mästare och förstärkte sin moderklubb, Malmö FBC.
Ellenor Bengtsson Wester tillhör kärnan av spelare som har varit med på Malmö FBCs resa i seriesystemet från division 2 till Svenska Superligan (SSL) och med flera SM-framgångar på ungdomssidan på vägen. Efter debutsäsongen i SSL sökte hon äventyret i Schweiz. Det blev sedermera en treårig sejour som efter ett klubbyte avslutades med ligaguld med Kloten Dietlikon Jets i våras. Nu är Ellenor tillbaka på svenska mark igen och ansluter sitt gamla lag som den mest rutinerade och erfarna nyförvärvet inför säsongen.

”Betyder såklart jättemycket att Ellenor är tillbaka igen och för oss i ett perfekt läge där mycket rutin har försvunnit från laget. Ellenor har en fantastik spelförståelse, kan spela på flera positioner och är alltid som bäst när det behövs som mest. När Ellenor lämnade oss för några år sedan låg hennes största styrkor i det offensiva men hon har verkligen utvecklas sitt defensiva spel under tiden i Schweiz och är därmed en än mer komplett spelare”, kommenterar klubbchefen Mikael Jeppsson i ett pressmeddelande.

Förutom tidigare spel i SSL och den Schweiziska högstaligan har Ellenor även representerat Sverige i U19-landslagssammanhang.

 

Artikelbild: Mathilda Ahlberg

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close