MotorNyheter

Ny stark teamkamrat för Jimmy Eriksson i ADAC GT Masters

Jimmy Eriksson kommer att ha en ny teamkamrat vid sin sida i säsongens två avslutande deltävlingar för ADAC GT Masters, när Jeroen Bleekemolen ersätts av Daniel Keilwitz – mästerskapets mest segerrike förare någonsin.

Det har redan från början av säsongen stått klart att Bleekemolen på grund av kolliderande åtaganden i USA inte kan köra höstens två deltävlingar på Hockenheim och Sachsenring, och Zakspeed-teamet har därför sökt efter ett lämpligt alternativ bredvid Eriksson i bil #21.

Nu står det alltså klart att styrningen går till Daniel Keilwitz, 2013 års ADAC GT Masters-mästare och den mest vinstrike föraren i mästerskapets historia med hela 22 racesegrar. Keilwitz har tidigare huvudsakligen tävlat i Callaway Competition-teamets Corvette, men har även erfarenhet av den Mercedes-AMG GT3 han nu ska ratta hos Zakspeed – bland annat från 24-timmarsracet på Nürburgring.

Keilwitz gör Eriksson sällskap i bil #21 med start i helgens sammandrabbning, alltså den näst sista för säsongen, på Hockenheim.

– Jag välkomnar förstås Daniel till teamet och ser fram emot att jobba med honom. Han har vunnit fler race än någon annan i ADAC GT Masters och kommer säkert att bli en tillgång. Vi tog ett stort steg framåt i teamet senast på Nürburgring och jag är ganska säker på att jag hade kvalat in i toppen där om det inte varit för en oläglig rödflagg. Målet är att fortsätta på det spåret den här helgen. Dessutom brukar Hockenheim passa Mercedes-bilen ganska bra. Jag tror att vi har ett paket som kan räcka långt, men nyckeln blir att utnyttja det mer effektivt än vi har gjort hittills, säger Jimmy Eriksson i ett pressutskick.

Helgens tävlingar följer det sedvanliga ADAC GT Masters-mönstret, med fri träning på fredag följt av två uppsättningar kval och race på lördag respektive söndag.

Foto: Jimmy Eriksson Racing

TIDSSCHEMA

ADAC GT Masters | Rd. 6
 Hockenheim
 (Tyskland)

Fredag 13 september
Fri träning 1: 11.25-12.20
Fri träning 2: 16.55-17.45

Lördag 14 september
Kval 1: 09.00-09.30
Race 1: 14.45-15.45

Söndag 15 september
Kval 2: 09.00-09.30
Race 2: 13.05-14.05

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close