FC RosengårdFotbollNyheter

Ylli Shabani tar över som huvudtränare i FC Rosengård

Mladen Blagojevic har slutat i FC Rosengård. Ny huvudtränare för division 2-laget är Ylli Shabani, som tar klivet upp från rollen som assisterande tränare.

Resultaten har uteblivit den senaste tiden och laget har tappat kontakten med toppstriden, men FC Rosengård betonar att det inte är därför skiftet görs. Det handlar om privata skäl.

– Vi kom gemensamt fram till det här beslutet, Mladen och vi. Men tabelläget gjorde det lättare att göra förändringen nu. Vi har visserligen en prestigefylld match mot IFK Malmö närmast och sedan möter vi Ängelholm. Helt kört är det inte i toppen, men realistiskt får v svårt. Samtidigt ska risken att dras in i bottenstriden vara över, säger FC Rosengårds sportchef på herrsidan Valentino Lai och fortsätter.

– Sedan är det ju en jättebra möjlighet för Ylli att få det här ansvaret och utvecklas ytterligare. Han har alla förutsättningar.

Ylli Shabani kommer att få assistans av fitness-coachen Sebastian Krzeminski.

Matchen mot IFK Malmö spelas på måndag den 16 september på Rosengårds IP.

Med fem omgångar kvar att spela i division 2 västra har FC Rosengård nio poäng upp till Qviding på kvalplatsen och ytterligare en till serieledaren BK Olympic.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close