HandbollIFK YstadNyheterYstads IF

IFK-tränaren inför Ystadsderbyt: “Alltid speciellt”

Stekhett Ystadsderby väntar under fredagen. För IFK Ystad kan ett positivt resultat bli en språngbräda att utnyttja över säsongen.
– Det är såklart av stor betydelse att göra en bra match, säger IFK-tränaren Sebastian Seifert. 

IFK Ystad kommer närmast från en överkörning av HK Varberg. En match som spelades så sent som under onsdagskvällen – 48 timmar innan derbyt.

– Jag tror inte det är några som helst problem att ladda om när man vet att det är ett derby som stundar. Vi kör en  lugn träning idag med mycket video och analyser. Klart det inte är optimalt att ha match 48 timmar innan, men det får vi bara acceptera, säger Sebastian Seifert.

– Det är alltid speciellt med derby. Jag tror inte det kommer bli så mycket skönspel, utan en hel del kamp. En hård fight, tillägger han.

Vad blir nyckeln för er i derbyt?

– Att fortsätta på vårt försvarsspel och målvaktsspel. Sen gäller det såklart att hålla koll på Kim(Andersson) och få hål på Anders Persson. Sen har de ju många bra att hålla koll på, men får vi bort Kim är mycket vunnet, tror jag.

IFK Ystads tränare, Sebastian Seifert, har god rutin från derbyn – både som spelare och tränare. Foto: Avdo Bilkanovic/ Bildbyrån

Vilka är dina erfarenhet från dessa derby?

– Jag har ju varit med många gånger, som spelare och tränare, för båda klubbarna. Det är något speciellt, helt klart. Det blir upphaussat, det pratas mycket här i Ystad. Det känns i stan. Jag vet att många spelare som kommer hit och får spela ett derby säger att “det var mäktigt”. Man kan nog inte förbereda sig innan.

IFK Ystad har inlett starkt med fyra poäng på två matcher. Tränaren Sebastian Seifert ser med optimism på kommande seriespel.

– Jag tycker vi har gjort det bra, och sakta med säkert är vi på uppgång. Jag känner väl att – ja – att det ska bli en rolig säsong med många tuffa matcher. Vi kommer behöva vara hundra procent i varje match för att ta oss till slutspel, som vi satt som mål, säger IFK-tränaren.

 

Artikelbild: Christian Örnberg

Relaterade artiklar

Back to top button
Close