MotorNyheter

Joel Eriksson trivs på Nürburgring

I helgen är det dags för DTM-säsongens näst sista deltävling, när Joel Eriksson och resten av fältet beger sig till anrika Nürburgring i de tyska Eifelbergen för en sammandrabbning på klassisk motormark.

Joel Eriksson från Tomelilla, som nyligen bekräftades som en av BMW:s fabriksförare i FIA GT World Cup i Macau i november, kommer till Nürburgring som tia i DTM-sammandraget och är redo för ännu en batalj mot i första hand BMW-rivalen Audi.

– Jag trivs på Nürburgring. Det är en klassisk bana som alla i fältet är välbekanta med. Vi har lite jobb att göra på vår sida av garaget, men jag ser fram emot helgen, säger Joel Eriksson i ett pressutskick.

– Vi har haft det tufft de senaste racen, det finns ingen anledning att sticka under stol med det. Vi har inte riktigt hängt med Audi-bilarna, ingen av oss, men vi har jobbat hårt sedan Lausitzring för att försöka minska luckan. Det blir intressant att se var vi står i helgen, och på Nürburgring vet vi att vädret nästan alltid spelar in. Jag ska ge allt.

Efter en tuff period präglad av mycket tekniska problem lyckades Joel Eriksson ta sig tillbaka in på poängplats (topp tio) vid den senaste deltävlingen på Lausitzring för tre veckor sedan, och förhoppningen är nu att avslutningen av säsongen – som går i mål på Hockenheim-banan den 5-6 oktober – ska bjuda på ett framgångskryddat crescendo.

Foto: Mattias Persson / Motorsport Publication

MÄSTERSKAPSTABELL (topp fem)
DTM | Efter 14/18 race

1: René Rast (GER), Audi, 234 p.
2: Nico Müller (SUI), Audi, 214 p.
3: Marco Wittmann (GER), BMW, 167 p.
4: Philipp Eng (AUT), BMW, 140 p.
5: Mike Rockenfeller (GER), Audi, 138 p.

10: Joel Eriksson (SWE), BMW, 47 p.

TIDSSCHEMA

DTM | Deltävling 8/9
 Nürburgring (Tyskland)

Alla angivelser avser svensk tid

Fredag 13 september
Fri träning 1: 13.00-13.45
Fri träning 2: 16.25-16.55

Lördag 14 september
Kval 1: 10.50-11.10
Race 1: 13.30-14.30

Söndag 15 september
Kval 2: 10.25-10.45
Race 2: 13.30-14.30

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close