skanesport_desktop-panorama-1

Malmö RedhawksNyheter

Malte Setkov förlänger med Redhawks

För andra dagen i rad har Malmö Redhawks förlängt ett kontrakt. Idag är det Malte Setkov, 19, som undertecknad en tvåårig kontraktsförlängning, som innebär att han blir Redhawks trogen till våren 2022. 

Malte Setkov har gått den långa vägen genom Redhawks ungdomslag till att ta en ordinarie tröja i SHL. Den danske 19-åringen blev en Redhawksspelare sommaren 2014 och går nu in på sin tredje säsong med A-lagsspel.– Det känns riktigt bra att förlänga mitt kontrakt med ytterligare två säsonger. Jag är väldigt stolt över att tillhöra det här laget och för min fortsatta utveckling så passar det här mig perfekt. Jag vet att tränarna här kommer att hjälpa mig att bli en bättre spelare. Dessutom gillar jag att det är stor konkurrens om speltiden för oss backar, det är något som pushar mig lite extra varje dag, säger Malte Setkov själv i en kommentar.

För två somrar sedan draftades den spelskicklige och pucksäkre backen av Detroit Red Wings. Sedan dess har han varit över och tränat på NHL-klubbens camp vid två tillfällen. Men innan drömmen om spel i NHL blir verklighet ska han fortsätta att utvecklas mot den nyckelback han kan bli för Redhawks i SHL.

– Vi tycker att Malte har tagit jättestora steg och är säkra på att han kan utvecklas till en toppback i den här ligan. Han har alla verktyg och visar gång på gång prov på sin stora skicklighet. Nu har han dessutom vuxit in i sin långa kropp på ett riktigt bra sätt och han är definitivt en spelare att hålla ett extra öga på under säsongen, säger Malmö Redhawks sportchef, Patrik Sylvegård.

Född: 1999-01-14
Födelseort: Rödovre, Danmark
Längd / vikt: 200 cm / 93 kg
Position: Back
Skjuter: Vänster
Moderklubb: Rödovre SIK
Klubbar i karriären: Rödovre, Malmö Redhawks, Pantern.
Meriter: J18 SM-brons 2016, Landslagsdebut som 19-åring, Draftad av Detroit Red Wings som #100 totalt 2017.
Aktuell: Förlänger sitt kontrakt med två säsonger.

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close