skanesport_desktop-panorama-1

IshockeyNyheterRögle BK

Han blir mental coach i Rögle BK

Magnus Lennartsson har verkat i Rögle BK under ett flertal år – men nu väljer klubben att ge honom en officiell roll som mental coach.

– Jag ser mig själv som ett mentalt stöd och samtalspartner. Jag tror väldigt mycket om samtalet, det är viktigt att kommunicera med varandra och det är viktigt att göra det i förebyggande syfte. Det naturliga samtalet finns redan i organisationen. Jag tänker mig att jag kan vara två extra öron, fördelen är att jag är frikopplad från allt annat och har ingen specifik uppgift i övrigt, säger Magnus Lennartsson till klubbens hemsida.

Magnus Lennartsson kom in i Rögle BK för mer än fem år sedan i samband med arbetet med att uppdatera en krishanteringsplan. Magnus är präst i EFS-kyrkan i Ängelholm och en stor Röglesupporter, och knöts till klubben som en extra resurs vid behov.

– Jag är tacksam mot min arbetsgivare som gav mig ett ok att ägna en del av min arbetstid i arenan. Jag har under åren rört mig i korridorerna för att lära känna folket här så jag inte är en helt okänd person. Det tar tid att bygga upp förtroende. Jag är till för alla i organisationen: spelare, ledare och anställda och vill gärna jobba ner i åldrarna också. Man kan komma till mig för att snacka om man har problem och det behöver intevara hockeyrelaterat.

Rögles sportchef Chris Abbott inledde ett tätare samarbete med Magnus Lennartsson redan under förra säsongen. Nu utökas det.

– Vi är nöjda med att Magnus nu officiellt kommer in i organisationen efter att ha varit med under några år. Som alla vet så är den mentala, emotionella och psykiska biten en viktig faktor för att en idrottsman ska prestera på topp. Med Magnus tillgänglig så ger det oss nu möjlighet att ge support i alla dessa områden också. Magnus är tillgänglig för alla i organisationen vill jag betona, säger Chris Abbott.

 

Artikelbild: Lasse Mauritzson

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close