FotbollKristianstads FC

KFC antar LBK i sexpoängsmatch

Kristianstad FC tog en stark hemmaseger mot Assyriska senast. Tre poäng och en inasts som lagets tränare, Joacim Velander, önskar ska höja mentaliteten i gruppen.
– Jag hoppas, med den här segern, att ängslan att förlora släpper till förmån för viljan att vinna, säger KFC-tränaren.

KFC-tränaren låg nedbäddad i sjukdom förra helgen, då hans lag hemmaslog Assyriska. Men trots sin fysiska frånvaro införskaffade Joacim Velander sig en tydlig bild om vad som gjordes bra.

– Ser vi till vårt eget så ska vi försöka ta med oss det som var bra. Det kommer vi att trycka på här inför LBK-matchen, säger Joacim Velander.

Segern senast tog KFC jämsides upp med Lunds BK. En spännande sexpoängsmatch väntar – där den eventuella förloraren åter tvingas lägga sitt fokus nedåt i tabellen.

– Det blir såklart en spännande och viktig match. Vi försöker ha fullt fokus, oavsett om laget ligger högt upp eller längre ned i tabellen. Vi vet att det inte finns några enkla matcher.

Joacim Velander fortsätter:

– Lund är ett lag som varit i bra form, de är starka och trygga på sin hemmaplan med konstgräs. en vi vet att vi också kan göra det bra på konstgräs, så vi försöker behålla fokus på oss själva.

Hur är läget i spelartruppen?

– Jo, men det ser väldigt bra ut. I princip alla är hela och friska. Jag är nöjd med konkurrenssituationen – vi kan inte begära mer där. Vi har kvalité på många spelare.

 

Artikelbild: Lola Nilsson

Relaterade artiklar

Back to top button
Close