FotbollMalmö FFNyheter

MFF tar över i stort sett hela LB07:s verksamhet

MFF och LB07 har kommit överens om ett samarbete som i praktiken innebär att MFF tar över i stort sett hela LB07:s verksamhet. Det slutgiltiga beslutet ska tas på extra årsmöten i klubbarna, troligen en bit in i november.

Därmed kan MFF redan nästa säsong ha ett damlag i Allsvenskan, om LB07 klarar kontraktet

– Att starta från noll i division 4 tar för lång tid. Nu är timingen perfekt, när damfotbollen är hetare än någonsin. Att vänta till 2025 eller senare känns inte bra, det finns dessutom inga garantier för att det är en enkel väg att gå. Vi har även räknat på alternativet att gå steg för steg och mycket talar för att det kostar mer, säger MFF-ordföranden Anders Pålsson.

MFF pratar även om de positiva effekterna man kan få av att plocka över hela LB07:s ungdomsverksamhet – sett till antalet lag och aktiva är LB07 störst i Skåne – plus kunna matcha lovande talanger i det seniorlag på herrsidan som i LB07:s regi just nu toppar tabellen i division 3.

Just herrlaget är det enda som inte kan tas över av MFF. Det sätter licensreglerna stopp för.

Därför är planen att bryta ut herrverksamheten i LB07 och driva den vidare utanför sammanslagningen. Troligen kommer det laget inte att heta LB07, så det namnet försvinner helt och hållet.

– Målsättningen är att få upp det herrlaget i Superettan. Redan nu kan våra talanger i P19 och P17 tillsammans med de befintliga spelarna ta upp laget en bit på vägen, säger MFF:s VD Niclas Carlnén.

– Vi lånar redan ut spelare till lag i Allsvenskan och danska ligan och även till Superettan. Det här ger oss ytterligare ett alternativ, säger Anders Pålsson.

Initiativet till samarbetet kom från LB07 och diskussioner har pågått ända sedan i april.

– Vår verksamhet och MFF:s kompletterar varandra. Det såg vi och tog kontakt med MFF. Sedan har det här förslaget växt fram. Nu får medlemmarna efter ytterligare information ta ställning, säger LB07-ordföranden Robert Lenir.

Både han och LB07:s vice ordförande Tommy Larsson betonar också att klubben visserligen är förankrad i Limhamn och Bunkeflo, men hämtar sina ungdomsspelare i hela Malmö och även från övriga Skåne.

– Vi har föräldrar som kör sina barn från Sjöbo, säger Tommy Larsson och fortsätter.

– Det här är ett sätt att säkra verksamheten vi byggt upp. Jag brinner dessutom som de flesta vet för allt det som sker i klubbarna utanför det sportsliga, som i MFF i Samhället och i CSR-projekten som byggts upp i LB07. Tillsammans kan vi göra ännu mer där och bli ännu bättre.

Tommy Larsson har en gedigen bakgrund som sponsor i MFF (Rörläggaren) och har varit tongivande i det här projektet.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close