FotbollLB07Nyheter

Revanschsuget LB07: “Vill studsa tillbaka”

LB07 har tappat på slutet och fått se sin serieledning krympa till endast en poäng. I helgen ska laget söka upprättelse, efter ett par svaga resultat.
– Vi är såklart väldigt revanschsugna, säger lagkaptenen Jonathan Ekendahl. 

Malmö-laget kommer från en sur förlust mot toppkonkurrenten IF Lödde – vilket resulterade i att tvåan GIF Nike nu endast har en poäng upp till LB07. Under lördagen väntar Tomelilla IF.

– Vi vill studsa tillbaka till vinnarspåret igen. Vi var inte tillräckligt bra mot Lödde. Vi har lite att jobba på för att hitta tillbaka till det vi hade innan. Nu är det tre finaler som återstår, säger Jonathan Ekendahl.

Hur är stämningen i laget efter att resultaten sviktat något?

– Nä, det är klart att man blir lite besviken på att det inte rullat på som innan. Mn även om vi leder serien så kan vi också komma ner i svackor. Det har vi pratat igenom i veckorna, försökt hittat tillbaka till glädjen och vårt vanliga spel.

Förändras din roll som kapten i takt med hur resultaten artar sig?

– Ja, men så är det. Den förändras jättemycket. Ja snackar mycket med spelarna och försöker vara ännu mer positiv än vanligt. Men vi får inte stressa upp oss, utan det gäller att fortfarande ta en match i taget. Det är väl det jag försöker säga till grabbarna: att bara tänka på nästa match.

LB07 har innehaft ett stort poängmässigt försprång under stora delar av säsongen. Ett försprång som nu krympt ner till endast en poäng. Men lagkaptenen Jonathan Ekendahl frånslår sig att det på något sätt skulle handla om bekvämlighet.

– Det har aldrig handlat om någon mättnadskänsla, att det redan är löst, för det har vi aldrig ens sagt till varandra.  Alla bra lag har sina svackor och tyvärr har vi fått vår nu. Men vi vill reda ut detta på bästa sätt, säger Jonathan Ekendahl.

– Vi har sagt från första dagen att vi ska vinna serien – och det siktar vi fortfarande på att göra, avslutar han.

 

LB07:s avslutande matcher
Tomelilla IF(borta)
FBK Balkan(hemma)
IFK Trelleborg(borta)

 

Artikelbild: Christoffer Borg Mattisson

Relaterade artiklar

Back to top button
Close