FotbollMalmö FFNyheter

MFF fixade en dubbel överkörning av Kalmar FF

På Hybriden möttes MFF P19 och Kalmar FF. Samtidigt på planen bredvid (sjuan) matchade MFF P17 också mot Kalmar FF, vars två lag hade samåkt till Malmö. MFF P19 vann med 7-0 och MFF P17 vann med 6-2.

Sammanlagt 13-2 och lägger man till A-lagens match senast har Kalmar FF på kort tid i Malmö fått stryk med 18-2.

P19-laget var förkrossande överlägset tabellsexan Kalmar FF och bjöd på tre tvåmålsskyttar. Sebastian Nanasi var en av dem och har nu gjort 17 mål på sex matcher och har förmodligen i praktiken redan vunnit skytteligan. Inhopparen Albin Sundgren passade också på att sätta dit två mål. Den tredje tvåmålsskytten var Tim Prica (bilden) som kallt utnyttjade två straffar.

Vid båda straffarna var det Mubaarak Nuh som blev fälld och han gjorde själv 4-0-målet på en av många, många bra chanser.

Nuh och Patriot Sejdiu bröt in med fart – särskilt Nuh – från varsin kant och gjorde kaos med Kalmarförsvaret. Patriot Sejdiu var den ende spelaren född 2000 som fick vara kvar under hösten och visar allt mer att det var rätt,

– Patriot är en intressant spelare, det har vi tyckt hela tiden. Han var borta ganska länge på grund av skada och det spelade in vid beslutet. Kul att han verkligen tar chansen att visa upp sig, sa MFF P19-tränaren Roland Larsson.

Han var väldigt nöjd med spelet, med all rätt.

– Ett bra tag nu har vi varit väldigt starka offensivt. Inte med kontringar utan med ett genomtänkt, bra spel framåt.

34 mål på sex matcher talar ett tydligt språk och just nu har MFF bara Elfsborg före i tabellen. Då har Boråslaget spelat två matcher mer. Avståndet är två poäng och i nästa omgång möts lagen i Borås. Seger där och MFF P19 har tagit ett stort kliv mot SM-guld.

Bäst av de som inte kom med i målprotokollet var Amel Mujanic.

P17 tog ledningen med 4-0, men fick nöja sig med 6-2.

– Fram till 4-0 gjorde vi en riktigt bra insats. Efter det är jag inte lika nöjd, vi tappade skärpa och spel. Men 6-2 är rätt hyfsat ändå, sammanfattade MFF P17-tränaren Max Westerberg, som tog klivet upp som huvudansvarig när Robin Asterhed lämnade för FC Köpenhamn.

Tack vare trepoängaren tog MFF över serieledningen i slutspelsserien, en poäng före Hammarby.

Målen gjordes av kaptenen Melker Widell 2, Ajdin Avdic 2 och Isak Bjerkebo.

I nästa omgång möter MFF P17 BP borta.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close