FotbollMalmö FFNyheter

Uwe Rösler: Vi börjar gärna med en stor smäll

Landslagsuppehållet är över och i Allsvenskan väntar en söndag där sex av de sju topplagen möts inbördes. För MFF väntar IFK Norrköping hemma på Stadion.

– Vi vill gärna börja perioden med sju matcher på 21 dagar med en stor smäll, säger MFF-tränaren Uwe Rösler menar en seger.

– Norrköping behöver vinna, vi behöver vinna. De har bra form, vi har bra form. Jag förväntar mig att det som vanligt blir en jämn och tät match mot dem.

Alla spelarna är tillgängliga utom Franz Brorsson och efter ett tag släppte MFF en trupp där både Bonke Innocent och Erdal Rakip hamnade utanför utanför de 18. Lärlingarna Tim Prica och Amel Mujanic saknas också. De spelade i P19 på lördagen och var med om att köra över Kalmar FF med 7-0 på Hybriden.

Rasmus Bengtsson var ett tag osäker på grund av en inflammation, men är tillgänglig, liksom Fouad Bachirou, som återvände från landslagsspelet lite senare än de övriga.

– Det är bara Franz som saknas, betonar Rösler.

15 matcher återstår i år, åtta i Allsvenskan, sex i Europa Leagues gruppspel och en cupmatch mot IFK Värnamo som ska petas in i programmet när det passar.

– 15 finaler, säger lagkaptenen Markus Rosenberg och fortsätter.

– Det är matcher hela tiden. Därför kan man varken fira eller sörja för mycket. Det är bara varje match som gäller och när den är avklarad nästa. Jag har ju sett schemat, men jag tittar inte framåt för långt.

Nu ser han fram mot matchen mot IFK Norrköping.

– De har blivit allt bättre efter en dålig start. Många lag kommer hit för att försvara. Norrköping är väldigt bra och trygga med bollen och därför behöver de inte göra det och det kan bli en mer öppen match än ofta annars.

De övriga söndagsmatcherna med topplag som möts är: BK Häcken-AIK och Hammarby-IFK Göteborg,

MFF-truppen: Johan Dahlin, Dusan Melicharek, Eric Larsson, Lasse Nielsen, Rasmus Bengtsson, Behrang Safari, Jonas Knudsen, Felix Beijmo, Jo Inge Berget, Sören Rieks, Oscar Lewicki, Fouad Bachirou, Arnor Traustason, Anders Christiansen, Romain Gall, Markus Rosenberg, Marcus Antonsson och Guillermo Molins.

Simon Thern är osäker startande i IFK Norrköping. Han missade både fredagens och lördagens träning och har haft problem med ett lår. Inget av lagen har några avstängda spelare och matchen ska dömas av Andreas Ekberg.

Ole Törner
Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close