FotbollNyheter

Vittsjö-tränaren: ”Vi har nått vårt mål”

Få såg Vittsjö GIK bli ett topplag i årets Damallsvenskan – inte heller de själva.
– Det känns som vi kan spela ut lite mer nu – vi har nått vårt mål, säger tränaren Stefan Ekstrand. 

Hässleholmsföreningen skuggar FC Rosengård i toppen. Men trots att få matcher återstår av säsongen väljer Vittsjö att vara ödmjuka.

– Nu har vi nått våra grundmål, så härifrån är allt positivt. En frihetskänsla har infunnit sig hos oss. Nu har vi etablerat oss och kan spela ut på ett annat sätt, säger tränaren Stefan Ekstrand.

Närmast väntar KIF Örebro på hemmaplan.

– Det är en match där vi siktar på revansch från seriepremiären. De är en stark nykomling, med stark inställning och bra fysik. Det blir en tuff nöt att knäcka – vilket vi kommer försöka göra, säger Stefan Ekstrand.

Och det är tydligt att taggen från premiärförlusten mot Örebro fortfarande sitter i.

– Vi var otroligt besvikna över vår egen insats där uppe. Den tog hårt på oss – och vi är sugna på revansch. För att förlora en premiär är jobbigt.

Vittsjö har chockat de flesta med sin andraplacering. Fyra poäng från ledande Rosengård har man formerats till ett hot att inte vifta bort. Men laget tar toppstriden med ro.

– Vi siktar så högt som möjligt, men vi håller inte på att prata om medaljer eller Champions League. Det är fortfarande viktigast att i varje match sätta ett bra försvars- och anfallsspel. Det går först.

Är det det som varit framgångsreceptet för er?

– Ja. Och att vi springer mycket och är välorganiserade. Vi är bland de lagen som springer mest i serien, så det är framgångsreceptet. Vår spelstil kräver mycket löpande. Så, ja, det är något vi lagt fokus på.

 

Artikelbild: Christoffer Borg Mattisson

Relaterade artiklar

Back to top button
Close