skanesport_desktop-panorama-1

HandbollHK MalmöKävlinge HKNyheterOV Helsingborg

Sex mål av HK Malmös Filip Berentsen i Handbollslige-debuten

Jämfört med premiären mot Ystads IF hade HK Malmö fått betydligt fler spelare att matcha mot OV Helsingborg. Det märktes. Matchen var egentligen aldrig riktigt jämn och HK Malmö kunde till slut flyta fram till en enkel tiomålsseger, 33-23, hemma i Baltiska Hallen.

En spelare som var tillbaka i laget var nyförvärvet från Varberg Filip Berentsen. Han blev skyttebäst i hemmalaget med sex mål och visade att han även hänger med i försvaret. Dessutom fick han bjuda de 802 åskådarna på matchens delikatess när han läckert knorrade in ett av målen.

– När jag fick erbjudandet från HK Malmö kändes det rätt att ta klivet. Så känns det fortfarande. Och idag var det jättekul att kunna bidra både bakåt och framåt. Jag gillar att vara delaktig i hela spelet. Knorrarna övade jag på en del i Varberg så det får jag försöka fortsätta utveckla här, sammanfattade Filip Berentsen sin debut.

Han märker redan skillnaden mellan toppsatsande HK Malmö och nykomlingen Varberg.

– Det första jag tänker på är utlandsmatcherna. Vi var i Tyskland under försäsongen och fick ju möta ett ryskt lag nu i cupen. Då var jag tyvärr inte med eftersom jag hade hjärnskakning, men det var stort ändå. Sedan är allt mer proffsigt här med morgonträningar och träningar i stort sett varje vardag. Efter ett tag bör det innebära att jag utvecklas. Just nu är jag inne i en anpassningsperiod med nya lagkamrater och ny miljö.

En annan som tog chansen att visa upp sig i HK Malmö var målvakten Anton Hellberg. I den första halvleken briljerade han, i den andra behövde han inte vara lika bra och var det inte heller. Det motsatta förhållandet var det med Magnus Persson. Före paus fick han ingen timing i avsluten, sedan hittade han farten och då satt plötsligt nästan allting.

I OV Helsingborg var Oskar Joelsson outstanding. Han blev matchens bäste skytt med sju mål och tog hela tiden ansvaret att avsluta. När målvakten Michael Andersson skadade sig i slutet av den första halvleken fick dessutom Linus Olsson hoppa in och det blev en klar förbättring. Olsson inledde med att spika igen och tog de fyra första skotten han fick emot sig. Då gick också OV från 11-18 i pausen till 14-18. Han fortsatte att spela bra, men det fick ingen betydelse för utgången av matchen.

David Florander gjorde också en hel del bra saker i OV Helsingborg. I övrigt hade man svårt att hävda sig mot HK Malmö.

– Förra gången hade vi 50 anfall. Nu kom vi över 60. Klart att det får betydelse. Annars tycker jag att vi har spelat bra tidigare också. Men med fler spelare tillgängliga blir det skillnad, betonade HK Malmö-tränaren Stian Tönnesen.

Mot slutet fick 17-årige Elias Hall speltid och han tog chansen att kruta in två mål från distans.

– Elias kommer vi att få stor nytta av i framtiden. Det är riktigt trevligt att jobba med honom, berömde Stian Tönnesen.

Elia Hall bor i Lund och är fostrad i Kävlinge HK, som han i somras lämnade för ett A-lagskontrakt med HK Malmö.

Kävlinge HK har fostrat många duktiga elitspelare i handboll. Elias Hall kan vara näste i raden.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close