skanesport_desktop-panorama-1

FotbollNyheter

BK Olympic-ordföranden: Vi känner oss redo för division 1

Med fyra omgångar kvar att spela i division 2 västra toppar BK Olympic tabellen. Därmed är avancemanget inte långt borta och ordföranden Mattias Hazi tycker att både laget och organisationen är redo för division 1.

– Först och främst måste det påpekas att det är väldigt långt kvar innan det har hänt. Vi är extremt ödmjuka och både Ängelholms FF och Qviding, framförallt Qviding, har stora möjligheter att vinna. Men OM det skulle gå vägen känner vi oss definitivt redo för att spela i division 1, betonar han och fortsätter.

– Vi har en styrelse som jobbat ihop i flera år, 22 lag här ute på Lindängen och ett A-lag som till stor del bygger på vad vi själva kan producera från de lagen. Cirka 70 procent av våra spelare är fostrade i BK Olympic. Vi har dessutom en sportchef i Ahmed Chahrour och en tränare i Anders Grimberg som håller hög klass och aldrig tvekar när de ska släppa fram talangerna.

BK Olympic har även vågat satsa på några oprövade nyförvärv från närområdet. Ett exempel är 22-årige Filip Bohman som kom från Skurups AIF i division 5. Han har gjort åtta mål på 16 matcher och omställningen från division 5 till division 2 har gått hur snabbt och bra som helst.

– En grupp med Ahmed Chahrour i spetsen följer all lokal fotboll. Tillsammans har vi en mycket bra koll. När Ahmed och även Ola Moberg från styrelsen blev kvar efter avancemanget från division 3 var det extremt viktigt för oss.

Att Mattias Hazi framförallt varnar för Qviding är inte så konstigt. Göteborgslaget ligger bara en poäng efter Olympic och lagen ska mötas en gång till.

– Det positiva är väl att vi har hemmaplan i den matchen.

I övrig ska BK Olympic möta Eslövs BK (hemma på lördag). Assyriska BK (borta) och Halmia (hemma). Tre av de fyra matcherna som är kvar avgörs alltså hemma på Lindängen.

I division 1 ställs det högre krav på lagens hemmaarenor och just nu uppfyller inte Lindängens IP alla saker som krävs för ett godkännande utan dispens. Det finns dock planer på en upprustning och Mattias Hazi är optimistisk.

– Det som är på gång är att lägga hybridgräs inne på huvudplanen och samtidigt se till att anläggningen får ett elljus som uppfyller kraven. Då återstår bara att fixa någon form av avspärrning, till exempel en tunnel, från omklädningsrummen in till planen.

Redan till försäsongen 2020 ska det för övrigt finnas ytterligare en konstgräsplan – utan granulat – att träna på. Korpen flyttar, som Skånesport tidigare berättat, från Mellanheden till Lindängen och därför byggs en av grusplanerna uppe vid parkeringen om till konstgräs.

Till sist, hade du inför säsongen någon tanke på att ni med fyra omgångar kvar skulle ha chansen att vinna serien?

– Jag är alltid väldigt optimistisk om vår trupp, men nej det hade jag inte.

– Sedan är det ju så att om vi tittar på serierna ovanför finns det massor med spelare som vi har fostrat i BK Olympic i många av lagen. Därför vet vi att vi kan få fram duktiga spelare. Självförtroendet det ger är en bra grund att bygga på, betonar Mattias Hazi.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close