Lunds VKVolleyboll

Lunds VK fortsätter att arrangera U23-SM i volleyboll

2-3 november avgörs 2019 års upplaga av U23-SM. Lunds VK, Sveriges största volleybollförening, står för andra året i följd arrangör för det prestigefyllda mästerskapet.

– Det känns jättekul och inspirerande att ånyo få förtroendet att arrangera U23-SM; inte bara i år utan även de kommande två upplagorna. Vi ser fram emot att tillsammans med Svensk volleyboll utveckla mästerskapet till en given mötesplats för alla föreningar med lag som kan delta i ett U23-SM, säger Stefan Sjöström, klubbchef i Lunds VK i ett pressutskick.

– Förra årets upplaga, den första någonsin i Lund, var mycket lyckad, med rekordmånga lag på plats (16). Tillsammans med lokalarrangören vill vi höja statusen på evenemanget, med ambitionen att öka antalet deltagande föreningar ytterligare, säger Jakob Birgersson, projektledare för mästerskapsevenemang på Svenska Volleyevent (Sveab).

U23-SM är en relativt ung turnering som började arrangeras så sent som 2015.

– För spelare som blivit för gamla för USM och JSM, men som fortsatt suktar efter att spela ett svenskt mästerskap, erbjuder U23-SM just den möjligheten. Alla föreningar – oavsett om man har ett elit-, division 3- eller amatörlag – kan anmäla sig för spel. Vi är laddade för att göra ett så bra arrangemang som möjligt och nytt för i år är att alla matcher kommer att spelas på helplan i Lunds VK:s hemmaarena, Idrottshallen, och närliggande Bollhuset, säger Stefan Sjöström.

Foto: Svensk Volleyboll

Fakta

U23-SM 2019
Datum: 2-3 november
Plats: Idrottshallen och Bollhuset, Lund.
Regerande mästare: Engelholms VS (dam) och Falkenbergs VBK (herr)

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close