IshockeyNyheterRedhawks

Max Görtz ser fram emot Skånederbyt: ”Otroligt viktig match”

Frosta-fostrade Max Görtz går in i sin tredje säsong som spelare i Malmö Redhawks – och menar att han är i bättre fysisk form än på länge. 
Under tisdagen ska han och Malmö Redhawks mäta sina krafter mot Rögle BK, i ett glödhett derby.
– Det är en bra känsla. Förhoppningsvis kommer det bli fullt hus där inne. Det är alltid roliga matcher, så känslan är jättebra, säger Max Görtz. 

”Ett derby är ett derby”, brukar det heta. Och Skånederbyt är absolut en av säsongens höjdpunkter, som skiljer sig från resterande matcher under säsongen.

– Det är mer folk, så det blir en helt annan stämning i hallen. Prestige, inte minst: Vi spelar för att vara bäst i Skåne, och för våra fans. Fansen håller ju på med varandra, så man spelar för så mycket mer än i vanliga matcher.

Efter premiärförlusten –  kan man vänta sig ett än mer taggad Redhawks?
– Absolut. Vi var inte nöjda med hur det blev i Leksand. Vi är extremt revanschsugna. Detta blir en otroligt viktig match: dels att slå Rögle i ett derby och dels att studsa tilllbaka direkt.

Och att säsongens första möte med Rögle kommer tidigt ser Max Görtz inga problem med.

– Det blir en rivstart. Det sätter standarden för på vilken iså vi ska spela på i de matcher som kommer. Nä, jag tror snarare det kan vara positivt.

Max Görtz blev derbymålskytt under fjolårssäsongen. Foto: Petter Arvidsson

”Är i bättre form än på länge”

Max Görtz har dragits med en krånglande rygg, vilket spolierat stora delar av de senaste årens försäsonger. I år har den 26-årige forwarden fått närmast optimala förberedelser.

– Jag har ju inte kunnat köra en ordentlig försäsong på två år nästan. Jag har inte fått den kontinuiteten som behövts. Men i år har allt funkat bra, så jag känner mig starkare på fysen – och det har känts bättre i försäsongsmatcherna.

Görtz medger att det fins en stor hunger efter att få visa vad en ”hel rygg” kan åstadkomma.

– Absolut. an har ju gått och funderat på hur det ska gå – ”det får bära eller brista med ryggen”. Men jag har kört på och det har blivit bättre.

Hur nära är du att vara fullt fit?

– Jag tycker jag är väldigt bra tränad, jag har tränat på bra i sommar. Det var längesedan jag var så här bra. Sen kommer det explosiva komma mer och mer. Men det känns bra, det gör det.

Känner du att du har förutsättningarna att göra din bästa säsong hittills i karriären?

– Ja, hoppas jag. I alla fall spelmässigt. Sen får man se hur det går. Jag vill bli mer delaktig i spelet, sen kan jag inte påverka hur många poäng eller mål det blir, men absolut vill jag bli mer delaktig på isen. Man ska se att jag är där. Jag vill bli mer kontinuerlig i mitt spel, hålla en högre nivå.

 

Artikelbild: Petter Arvidsson

Relaterade artiklar

Back to top button
Close