skanesport_desktop-panorama-1

Borgeby FKFotbollNyheter

Han leder Borgeby genom slutstriden

Efter att Patrik Persson lämnat posten som huvudtränare i Borgeby FK har Anders Nilsson tagit över.
Han ska leda laget i slutomgångarna – i kampen om ett nytt kontrakt. 

Anders Nilsson har verkat inom Borgeby FK:s olika sektioner under flertalet år, även i seniorlaget. Men nu har han alltså tagit över som huvudtränare inför slutomgångarna.

– Det är ju en spännande utmaning. Jag kommer leda laget fram till säsongen är slut, sen är det upp till styrelsen att hitta nästa säsongs tränare – och bland de kandidaterna vet jag inte om jag finns med, säger Anders Nilsson som även har ett förflutet i GIF Nike.

Och helheten – att ta över som just huvudtränare – ser han som en utmaning.

– Ja, det är ju helheten, och tiden. Jag jobbar ju hundra procent i ett annat jobb, och när man är på den här nivån så krävs det extremt mycket tid. Därför har rollen som assisterande passat mig bra. Men nu när jag blev tillfrågad om att leda som huvudtränare, då tog jag såklart det.

En annan utmaning för Anders Nilsson är att försöka lyfta laget sportsligt och vända den prekära situationen man sitter i. I dagsläget krävs det hela 13 poäng för att nå över nedflyttningsstrecket.

– Så länge chansen att hålla oss kvar i elitettan finns kvar så är det målsättningen. För det är en tuff väg att vandra upp hit. Tanken var att detta skulle vara ett läroår, och att vi skulle hålla oss kvar, för att sen vara bättre förberedda nästa år, säger Anders Nilsson.

Hur skulle du beskriva din filosofi som tränare?

– Jag gillar att spela med ett stort bollinnehav. Jag är en förespråkare av ett 4-3-3-system. Sen får man alltid variera, beroende på vilket spelarmaterial man har. Patrik och jag hade ett bra samarbete, vi tänkte rätt likt, och jag blev också ledsen när han valde att lämna.

Än återstår många ”om” och ”men”. Borgeby har ett berg att bestiga för att klara kontraktet i Elitettan. Idag talar mycket för att det blir divison ett-spel kommande säsong. Dessutom består frågan vem som leder lagets eventuella resa mot nytt Elitettan-avancemnag kommande säsong.

 

Artikelbild: Peter Lindblad

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close