skanesport_desktop-panorama-1

FotbollHelsingborgs IFNyheter

Niklas Egnell ny i Helsingborgs IF ledarstab

Helsingborgs IF har kommit överens med Niklas Egnell om ett korttidskontrakt. Han kommer att ingå i A-lagets tränarstab som assisterande tränare med inriktning på fotbollsfys meddelar klubben via sin hemsida. Därmed kompletterar han Olof Mellberg som nyss tillträtt.

Niklas Egnell har en gedigen bakgrund inom elitfotboll. Han har bland annat varit delaktig i Linköping FC:s SM-guld 2017 och U21-landslagets senaste EM-kval. Hans breda kompetens har även tagit honom till rollen som riksinstruktör på tränarnas pro-utbildning. HIF:s öden går för övrigt att spela på – för att hitta dina bästa bettingsidor gäller det att hålla sig ajour med marknaden.
Frågan är om HIF kan klara sig kvar i Allsvenskan utan att behöva kvala. Mellbergeffekten har ju varit omedelbar och i den allsvenska höstavslutningen ska de kunna ta många poäng.

– Det är mycket inspirerande att få möjligheten att vara en del av HIF och arbeta tillsammans med ledarteamet runt Olof Mellberg. På kort sikt handlar det om att förstärka och förfina det som redan är bra, främst kopplat till fotbollsfysen. På längre sikt blir det även viktigt att försöka identifiera om det finns något som behöver både förbättras eller till och med förändras så att laget och spelarna kan ta kliv framåt i sin utveckling, säger Niklas som parallellt kommer att arbeta med sin roll i U21-landslaget. Rollen där är densamma som i HIF.

Kommande match för Helsingborgs IF är BK Häcken på hemmaplan. Frågan är hur truppen formaterat sina styrkor under EM-kvaluppehållet, där för övrigt Andreas Granqvist var med och spelade 4-0 mot Malta och 1-1 mot Spanien.

Helsingborgs IF har kommit överens med målvakten Kalle Joelsson om en kontraktsförlängning. Det nya kontraktet sträcker sig över säsongen 2021.
Kalle Joelsson började träna med HIF redan som 13-åring då han fortfarande tillhörde moderklubben Lödde IF. När han fyllde 16 år blev flytten permanent. Han har sedan dess spelat 33 A-lagsmatcher för klubben och dessutom debuterat för U21-landslaget. Nu har 21-åringen tecknat ett nytt tvåårsavtal med klubben.
– Det är detta jag velat hela tiden så det känns väldigt skönt. Jag känner att jag tagit stora steg och att jag utvecklas för varje år. Jag hoppas vara en del av det lag som etablerar HIF i Allsvenskan och förhoppningsvis ännu mer än så. Det ska bli otroligt roligt att arbeta med Olof Mellberg, Sven Andersson och resten av ledarteamet, säger Kalle som också berättar om sin rehabilitering. Hela intervjun hittar du i spelaren nedan.

Olof Mellberg är glad över att få behålla målvakten.
– Vi är glada över att ha knutit till oss ännu en av våra egna unga spelare. Kalle är en talangfull målvakt som trots sin unga ålder har erfarenhet från spel i både Superettan och Allsvenskan, säger huvudtränaren
HIF har kommit överens med israeliska Sektzia Nes Tziona om en övergång för David Boysen.

David kom till HIF i februari månad detta år och har spelat tio allsvenska matcher för klubben. I hemmamötet mot GIF Sundsvall gjorde han ett viktigt kvitteringsmål i slutet av matchen. Nu står det klart att hans karriär fortsätter i Israel.
– Jag har haft som mål att någon gång spela utanför Skandinavien igen så när möjligheten gavs ville jag verkligen ta den. Jag vill rikta ett stort tack till HIF och de fantastiska supportrarna för min tid här och önskar laget allt det bästa, säger David.
– Vi vill tacka David för ett bra samarbete och hoppas att hans karriär tar ny fart i Sektzia Nes Tziona, säger HIF:s administrativa chef Robin Lundgren.

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close