FotbollNyheterTrelleborg FF

Mattias Håkansson ser ljuset i mörkret

Skadeförföljde Mattias Håkansson gick in i landslagsuppehållet med ett nyligen inkasserat mål på kontot. Nu hoppas ytterspringaren på fler spelminuter för en ökad poängproduktion.

26-årige Mattias Håkansson fick stora delar av 2018 spolierat på grund av en knäskada. Och ännu har 2019 inte varit av önskad karaktär TFF-spelaren.

– Jag hade ett jobbigt år förra året, så i år har jag fått ta lite för vad det är. Jag har lagt ner mycket tid på träning för att ta mig tillbaka till – ja – den form jag hade innan, säger han.

Mittfältaren har haft en tuff säsong i stort. Ibland har platsen på bänken förbytts mot en stol på läktaren. Men Mattias Håkansson är orubbligt positiv.

– Jag tycker formen är bra och att jag hållit en bra nivå under hela året, både på träningar och matcher. Så, nä, det är en bra känsla, menar Mattias Håkansson.

Hur har känslan varit att få sitta vid sidan om när du varit frisk?

– Ska jag vara ärlig så har det varit frustrerande. För jag känner att jag levererat och gjort det bra när jag väl spelat. Men det är ju upp till tränaren att ta ut det lag han tycker är bäst.

Är det speltid som är nyckeln, som du ser det?

– Ja, det är det som krävs. Det är svårt att göra något om man inte får spela. Jag kan göra mitt i U21-laget och så.

Är det jobbigt att hålla motivationen uppe?

– Man får bara tänka på att jobba vidare, och att det därav kommer släppa. Hoppet är det sista som lämnar människan, säger Mattias Håkansson med ett leende.

 

Artikelbild: Petter Arvidsson

Relaterade artiklar

Back to top button
Close