FotbollLB07Nyheter

LB07 i en behagligare sits än på länge

En poäng mot Djurgården senast var av stor vikt för LB07. Laget befäste sin position ovanför nedflyttningsstrecket – kan se sig själva i en relativt behaglig situation. 

– Det var svårsålda match, på dåligt gräs. Dessutom var det storm i Stockholm, så det var svårt att få till något spel. Det var en tuff match, vi visste att Djurgården skulle gå in för det. I slutändan var vi ganska nöjda med en poäng, säger LB07:s tränare Renée Slegers.

Poängen mot Djurgården höll avståndet till stockholmarna intakt, och LB07 kan pusta ut på rätt sida strecket.

Nu väntar ett annat typ av motstånd: toppjagande Kristianstads DFF. Ett lag som trotsat oddsen och gått rejält starkt under året.

– Det blir en väldigt tuff match, tror jag. Kristianstad har gjort sig kända för att vara en krigarmaskin och fysiska. De är väldigt jobbiga att möta. De blandar ett fysiskt spel med ett mer direkt spel med bollen. Så vi kommer behöva se upp.

– Samtidigt tror jag alltid på att det går att hitta möjligheter. Så det ska vi försöka göra i helgen, tillägger Renée Slegers.

I KDFF finns en av Damallsvenskan hetaste målskyttar: mittbacken Therese ”Tozz” Ivarsson. Hon har – milt sagt – varit het i luftrummet på fasta situationer. Ett vapen för KDFF som LB07 hoppas kunna neutralisera.

– Vi är absolut förberedda på det. Vi har arbetat mycket med vår organisation på defensiva fasta. Så vi ska göra allt för att hålla rent när sådana uppstår.

 

Artikelbild: Mathilda Ahlberg

Relaterade artiklar

Back to top button
Close