FotbollHusie IF

Ödesmatch för Husie mot toppkonkurrenten Linero

Husie IF har givits möjligheten att säkra kvalplatsen – men misslyckats. I helgen väntar en viktigt match mot Linero IF, där seger ger HIF matchboll inför den sista omgången.
– Detta är en ödesmatch för oss, säger tränaren Thobias Fridholm. 

Två raka förluster har sett Husie IF tappa sin positiva kvalplats. Mot Linero IF tar man, vid seger, tillbaka kvalplatsen – och ges allt i egna händer inför slutomgången.

– Vi har haft chansen nu i två omgångar att mer eller mindre säkra kvalplatsen. Nu kommer sista chansen. Detta är vår bära-eller-brista-match. Vi har det fortfarande i egna händer, men behöver vinna mot Linero, säger Thobias Fridholm.

Vad är det som gjort att ni inte kommit upp i nivå i de två tidigare matcherna?

– Nä, men vi har kommit in i en liten svacka. För tre veckor sedan gjorde vi nog vår bästa match för säsongen, mot Lunds SK, när vi vann med 5-0, tror jag. Sedan gjorde vi våra två sämsta matcher för säsongen. Jag vet inte vad det beror på… många felbeslut, kanske tror vi att vi är bättre än vad vi är. Vi har inte haft flytet med oss heller, om jag ska vara ärlig.

I fjol nådde Husie IF kval, men fick där se sig besegrade. I år har målsättningen varit densamma – och revanschlustan stor.

– Det var ungt att inte gå upp förra året. Vi har legat högt i tabellen, som v velat, och spelat jättebra fotboll. Trots att Dalby leder tabellen så tycker jag vi är seriens bästa lag när vi spelar på topp. De är jämnare men vi har en högre höjd, säger Thobias Fridholm.

Vad kommer krävas av er under avslutningen?

– Att vi är noggrannare, mer defensiva. Vi är ett offensivt lag och gör många mål, så om vi kan hålla tätt bakåt kan det gå väldigt bra.

 

Artikelbild: Lola Nilsson

Relaterade artiklar

Back to top button
Close