FotbollMalmö FFNyheter

MFF åker till Borås utan Safari, Rakip och Brorsson

MFF väljer att åka till bortamatchen mot Elfsborg utan Behrang Safari. Dessutom saknas Erdal Rakip efter att ha fått en smäll mot knäet på fredagsträningen. Sedan tidigare är Franz Brorsson borta på grund av skada.

– Vi måste ha kontroll på spelarnas belastning. Det här känns som ett bra tillfälle att avlasta Behrang säger MFF-tränaren Uwe Rösler och tror inte att Erdal Rakips skadeproblem ska bli långvariga.

– En övertänjning.

MFF:s fysioterapeut Jesper Robertssons bedömning är också att Erdal Rakip ska kunna vara tillbaka i träning redan i veckan som kommer. Efter att ha varit helt utanför matchtruppen både mot IFK Norrköping och Dynamo Kiev var det här dock kanske Rakips chans att konkurrera om matchtid och helt fel tidpunkt att bli skadad.

Uwe Rösler är inte sen att betona Elfsborgsmatchens betydelse.

– Det är en final och en mycket viktig match! Matcherna kommer tätt och spelarna jag skickar in på planen måste känna att jag och hela staben har ett mycket stort förtroende för dem.

Liksom de senaste gångerna MFF spelat borta på konstgräs tränade MFF på det underlaget i det matchförberedande passet.

– Jag vet inte om det är bättre, men jag kände att vi behövde göra en förändring. Det känns som vägen framåt för oss. Ibland tar vi dock inte med alla spelarna ut på konstgräset. Idag avstod Markus Rosenberg. Det har också med belastningen att göra, vi försöker göra en individuell anpassning där. Jag ser det också som en signal till spelarna, säger Uwe Rösler.

I Elfsborg saknas målvakten Kevin Stuhr Ellegaard, som fått beskedet att han tills vidare är ledig efter att offentligt ha kritiserat tränaren Jimmy Thelin och klubbledningen i samband med en kontraktsdiskussion. Det innebär att 20-årige Tim Rönning som bara gjort en allsvensk match får stå. Förre MFF-spelaren Jon Jönsson saknas på grund av skada, liksom Rasmus Alm och Marokhy Ndione.

MFF:s trupp: Johan Dahlin, Dusan Melicharek, Eric Larsson, Rasmus Bengtsson, Lasse Nielsen, Jonas Knudsen, Felix Beijmo, Jo Inge Berget, Sören Rieks, Fouad Bachirou, Oscar Lewicki, Arnor Traustason, Amel Mujanic, Anders Christiansen, Bonke Innocent, Romain Gall, Markus Rosenberg, Marcus Antonsson, Guillermo Molins och Tim Prica.

Matchen kommer att dömas av Magnus Lindgren.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close