FotbollMalmö FF

Antonsson inblandad i det mesta när MFF vann

Malmö FF fick med sig tre poäng hem, efter vad som till slut blev en komfortabel seger i Borås. Efter en svängig första halvlek fixade Marcus Antonsson både straff – som Berget satt – och gjorde sen själv 3–0. Malmö FF tar sig därmed upp på en andra plats i tabellen.

Malmö FF gjorde hela fem förändringar i dagens startelva, jämfört med bortamötet mot Dynamo Kiev i Europa League. Rosenberg, Safari, Traustason, Bengtsson och Rieks ut. Gall, Molins, Berget, Knudsen och Antonsson in.

– Det är ganska uppenbart varför det blir många förändringar, vi har många matcher under säsongen, säger Uwe Rösler.

Det var en svängig första halvlek med målchanser åt båda hållen. Båda lagen bjöd på ett par klockrena träffar från distans – men ingen träffade mål. Malmö FF hade svårt att etablera spel på offensiv planhalva. Elfsborg IF lyckades pressa innermittfältare som tappade mycket boll.

– Jag tycker vi gör en bra match. Vi har en bra känsla och tycker vi har bra kontroll och tålamod, säger Antonsson.

0–0 i halvlek var ett resultat som var rättvist sett till matchbilden. Det skulle dröja till den 61 matchminuten innan Malmö FF fick in ledningsmålet.

Anders Christiansen satte fart i straffområdet och dribblade av en tre–fyra spelare innan han fick iväg ett skott. Elfsborgs målvakt räddade, men i straffområdet fanns två hungriga Malmö anfallare.

Först sköt Molins bollen i mål, som räddades av en Elfsborgsspelare inne i målet. Men för att vara på den säkra sidan sköt Antonsson in den returen.

– Det är Christiansens mål, han dribblar av fyra försvarare. Vi var på rätt position vid rätt tillfälle, säger Antonsson.

Direkt efter målet gjorde Rösler ett dubbelbyte som enligt honom gav bättre balans. Ut gick Romain Gall och Felix Beijmo. In kom Arnor Traustason och Sören Rieks.

Malmö FF kunde sedan punktera matchen under några få minuter i slutskedet. Antonsson fixade straff i den 81 minuten och såg först ut att själva ta hand om den. Men Jo Inge Berget klev fram och sköt distinkt in 2–0.

– Jag fick först bollen av Rieks. Sedan kom JIB och var väldigt sugen på att lägga den, så då var det inte svårt att ge bort det. Jag har redan fått två chanser och missat, säger Antonsson med ett skratt.

Men han skulle också få sitt mål tillslut.

Bara några få minuter efter straffen drev Traustason in i straffområdet och hittade Antonsson med en kort passning. Han tog emot den med ryggen mot mål, vände runt, drev runt försvararna och hittade luckan under Tim Rönning i målet.

– Spelar man som anfallare vill man helst göra mål. Det är nu det drar ihop sig och det är skönt att ha prickat formen, säger Antonsson.

I och med att AIK tappade poäng mot Hammarby IF tidigare under dagen tog sig Malmö FF upp på andra plats i tabellen. Nästa omgång i Allsvenskan väntar Skånederby.

­ – En match med extra touch, säger Antonsson.

Christiansen klev av med lindat knä i andra halvlek. Enligt lagets läkarteam ska det inte vara något allvarligt och han ser ut att vara tillgänglig till torsdagens derby.

Viktoria Berggren

Bild: Carl Sandin/Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close