FC RosengårdFotbollNyheter

FC Rosengård pressade fullständigt sönder KIF Örebro

FC Rosengård var totalt överlägset mot KIF Örebro i OBOS Damallsvenskan, men fick till slut nöja sig med en 3-1-seger hemma på Malmö IP sedan Örebro reducerat i slutminuterna på lagets första målchans!

Innan dess var det en envis anstormning mot Örebromålet. Alla försök att bygga upp ett eget spel stressades totalt sönder av FC Rosengård, som tvingade fram felpass efter felpass och bolltapp efter bolltapp.

– Vi var en pressmaskin! konstaterade FC Rosengård-tränaren Jonas Eidevall nöjt.

Utan Caroline Seger, men med en Hanna Bennison som inte satte en fot fel och en Växjö-duo i Anna Anvegård och Jelena Cankovic, som snabbt tillfört FC Rosengård massvis med energi och klass.

Anna Anvegård gjorde 1-0 och 2-0 på Mittag-vis och Jelena Cankovic lobbade iskallt in 3-0.

– Jag är överlag nöjd med den här matchen. Vi överraskades av ett Örebro som normalt organiserar sig med en trebackslinje, men som idag startade med en fyrbackslinje. Där visade vi en taktisk flexibilitet när det bara tog ett par minuter att anpassa oss och direkt hittade vi också ett högt, aggressivt och kollektivt presspel.

– Vi var som sagt en pressmaskin, där var 3-0 ett utmärkt exempel. Tidigare har vi också kanske skapat 90 procent av våra möjligheter genom kantspel. Nu kommer vi fortfarande fram till farligheter där samtidigt som vi även gör genombrott centralt som leder till chanser och mål. 2-0 var ett exempel på det centrala, 1-0 på att vi fortfarande kan komma på kanterna, summerade en nöjd och glad Jonas Eidevall.

Egentligen fanns det bara två problem:

Övertaget borde gett fler mål. Det ska inte bli 3-1 i en match som i 88 minuter är närmare 7-0 än 3-1.

Sista fem minuterna tappade FC Rosengård fokus. Totalt. 1-3 kom på KIF Örebros första målchans. Strax efter skapade man en stor chans till. För att FCR bjöd på ytorna.

– Jag sa till tjejerna efter matchen att kom ihåg de 88 minuterna och glöm sista fem. Nu ska vi glädjas åt det som var bra. Sedan ska vi naturligtvis plocka fram och analysera det som hände mot slutet, diskutera det och se till att det inte händer igen. Men det goda måste dominera. Vi ska inte glömma bort att KIF Örebro faktiskt är ett riktigt bra lag, påpekade Jonas Eidevall.

Bäst i Örebro var målvakten Mimmi Paulsson-Febo; chanslös på målen och bra med fötterna.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close