FotbollTorns IF

DM-final mot MFF morot för Torn

Efter ett par tyngre resultat i seriespelet tycks formen börja vända för Torns IF. Under tisdagen har Stångby-laget chans att spä på den bilden, då DM-semifinal mot Hässleholms IF äger rum.

I potten för morgondagens match ligger DM-final mot Malmö FF – en motivationsfktor, menar Torn-tränaren Richard Ringhov.

– Vi har stort fokus på seriespelet, DM blir lite sekundärt, även om det kanske hade varit bra och kul med ett arrangemang hemma mot MFF, säger han.

Du säger att DM är ”lite sekundärt” – men hur antar ni er matchen?

– Är vi nu med i DM så siktar vi givetvis på att vina alla matcher. Dock kommer de som fått mindre speltid att prioriteras – men det innebär ändå att vi bara har med två spelare från U19.

Fyra poäng på de två senaste matcherna till trots: Torn hade det tyngre under sommarmånadernas slutskede och har halkat ner ett par placeringar i tabellen.

– Jag tycker ändå att formen har vänt, säger Richard Ringhov. Vinst i svår match mot Åtvidaberg och matchen i lördags var inte lätt, och där kommer vi tillbaka och kvitterar med fem minuter kvar. Vi viker inte ner oss. Formmässigt är vi på väg uppåt, betonar han.

Hur är status i truppen inför morgondagens match?

– Okej. Lite slitet men inte allvarligt, utan alla är tillgängliga till helgen. Sedan finns det ett par spelare som har känningar och är slitna, så de kommer lämnas kvar hemma imorgon, säger Richard Ringhov.

 

Artikelbild: Avdo Bilkanovic

Relaterade artiklar

Back to top button
Close