Eslövs IKHandboll

Eslövs IK – “Som ett helt nytt lag”

Eslövs IK slutade tvåa i Allsvenskan förra säsongen för att sedan stupa i kvalet mot BK Heid.
Nu siktar tränare Lasse Eklöv på att gå hela vägen i en Allsvenska som spås bli lika jämn och oförutsägbar som fjolårets.
– Vi är som ett helt nytt lag, säger tränare Lasse Eklöv.

När Eklöv togs över Eslövs IK hösten 2018 var det hans första egna seniorlag, efter en tid närmast som assisterande i H65 Höör.
Starten blev usel.
En seger och fyra förluster på dem för första matcherna. Ändå var Eslöv med i titelracet länge, men fick ge vika mot GT Söder som knep den enda direktplatsen till SHE.
Efter det har laget tappat en del tunga pjäser, bland andra skyttedrottningen Lina Wessberg. På In-kontot märks mest unga lokala talanger vilket mycket väl kan vara tillräckligt.
– Rent spelarmässigt kanske vi inte är lika starka den här säsongen. Spelare som Wessberg men också Julia Sandell ersätter man inte hur som helst. Men det vi tappat offensivt har vi tagit igen i försvaret.

Främst är det fysiken som skiljer Eslöv anno 19/20 åt mot Eslöv 18/19.
– Mycket av den dåliga starten förra säsongen berodde på att vi då lade väldigt mycket fokus på fysträningen. Vi sprang efter varje träning och det handlade om väldigt tung träning för kroppar som inte var vana det. Men just det har vi igen den här säsongen. Skillnaden på spelarnas fysik är enorm – vi är som ett helt nytt lag. Nu kan vi fokusera med på att vässa till detaljer i spelet vilket såklart är tacksamt.
Premiären spelas mot GUIF hemma på lördag.
– GUIF är det enda laget som gått ut och tippat sig etta i serien och de har ett bra lag, även om de också tappat sin skyttedrottning till den här säsongen. Jag tror hur som helst på en bra insats från mitt lag och vi ha ingen annan målsättning än att ta två poäng direkt. Handbollen är fortsatt het ute på stan och jag tror att vi kommer närmre 1000 i publiksiffra än 500. Och gudarna ska veta att ett bra publikstöd gör skillnad för lagets prestation.

Hur ser den mer övergripande målsättningen ut?
– Vi ska nå en topp-fyra-placering och som sämst nå en kvalplats till SHE. Jag tror att lagen som i år får lov att kvala mot SHE-lag har större möjligheter att klara av det.

Foto: Christoffer Borg Mattisson

Relaterade artiklar

Back to top button
Close