FotbollLandskrona BoISNyheter

Kaddoura om sin och lagets form: ”Finns en trygghet”

Landskrona BoIS är inne i en stark trend. I synnerhet har försvarsspelet imponerat – där sista utposten Amr Kaddouras storspel inbringat fem raka nollor.
– Det har varit ett bra år hittills – men vi får se, det är mycket kvar att spela om, säger BoIS-måvakten om den antågande slutspurten i Divison Ett Södra.

Tre poäng på bortalag mot toppkonkurrenten FC Trollhättan var Landskrona BoIS femte raka seger. Och laget hankar sig kvar i tabellens toppskikt.

– Det är en bra känsla. Vi går in i varje match med stort självförtroende och tro på att vi kan ta tre pinnar. efter femte raka känns det riktigt bra, tycker jag, säger målvakten Amr Kaddoura – som varit direkt avgörande i segermakeriet.

– Det är klart att jag har ett stort självförtroende. Det skulle nästan kännas konstigt nästa gång man släpper in mål, skrattar Amr Kaddoura.

Hur pass aktiv känner du att du tvingats vara för att hålla tätt?

– Även om – som i förra matchen – att jag inte fick så många skott på mig, så har jag ändå fått spela mycket med fötterna. Mycket spel i backlinjen och snack med försvararna – så på det sättet har jag varit aktiv.

Vad säger du om samspelet med din backlinje?

– Jag tycker det känns väldigt bra med dem, med laget i stort. Det finns en trygghet där som jag är väldigt bekväm med.

I ett nykomponerat, åldersreducerat Landskorna BoIS har 25-årige Amr Kaddoura kategoriserats till de äldre spelarna. Och det ser han inga problem med.

– Vi har ett ungt lag och många nya spelare, ja. Nä, det har gått bra. Vi jobbar tillsammans på ett bra sätt, med Max och Billy(Mölder och Magnusson, tränare) som har gjort det bra. Det har gått snabbt, jag tycker det är en bra grupp vi har fått ihop.

Amr Kaddoura fortsätter:

– Det är klart att jag tagit en lite annan roll i laget, som du säger. Större ansvar – jag har ju varit i klubben ett tag, så det är väl naturligt också, att jag tar hand om de nya.

Hur ser du på avslutning som hägrar?

– Nä, att vi kommer behöva jobba jättehårt. Vi har inte säkrat andraplatsen på något sätt. Det är många tuffa matcher kvar, mot lagen där nere som kämpar för sina liv. Det blir en spännande utmaning.

 

Landskrona BoIS avslutande matcher:
Torns IF(hemma)
Skövde AIK(borta)
Assyriska Turabdin(borta)
Eskilsminne IF(hemma)
Kristianstad FC(borta)
Lindome GIF(hemma)

 

Artikelbild: Ludvig Thunman

Relaterade artiklar

Back to top button
Close