skanesport_desktop-panorama-1

FotbollMalmö FFNyheter

MFF P19 vann derbyt mot HIF med stabila 4-0 – Tim Prica visade vägen

Dagen före det stora Skånederbyt mellan MFF och HIF möttes de två klubbarnas P19-lag i Helsingborg. MFF gjorde ingen kanoninsats, men vann med stabila 4-0. Tim Prica (bilden) visade vägen genom att sätta 1-0 redan i den åttonde minuten.

– Spelmässigt kan vi betydligt bättre, men vi är bra på att göra mål och var betydligt effektivare och vassare på den sista tredjedelen, betygsatte MFF-tränaren Roland Larsson och betonade att det var en tuff match.

– Det var väldigt mycket fysiskt spel och HIF spelade med en hård press. Första halvleken tog vi lite för lång tid på oss, men det blev bättre efterhand.

2-0 kom också före paus när Patriot Sejdiu vek in och sköt.

3-0 fick Noah Eile. Frågan var om bollen var över linjen vid en frispark från Aleksander Nilsson eller om målet kom när Eile fick in bollen som dansade på mållinjen.

– Jag vet faktiskt inte. Domaren fick avgöra i rapporten, konstaterade Roland Larsson.

Det blev Eile.

4-0 satte Amin Sarr på assist från Patriot Sejdiu.

På grund av många landslagsuppdrag hade MFF inför matchen två matcher färre spelade än serieledaren Elfsborg och att avstånd på fem poäng. Nu är det två med en match i handen.

– Vi möter AIK hemma på lördag och sedan Hammarby borta nästa onsdag.

MFF P19 ska även spela final i senior-DM. Den blir mot division 1-laget Torns IF, som slog ut Hässleholms IF i sin semifinal.

– Vi håller på att prata med Torn om en lämplig speldag. Klart är att den kommer att spelas i Stångby.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close